Όσκαρ: 9 διάσημα ζευγάρια που έχουν κερδίσει και οι δυο από ένα βραβείο

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie στα Όσκαρ το 2009
Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie στα Όσκαρ το 2009 (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Κι όμως, υπάρχουν ζευγάρια του Χόλιγουντ που στο σαλόνι του σπιτιού τους έχουν ο καθένας το δικό του Όσκαρ!

Από τον Javier Bardem και την Penélope Cruz μέχρι τον Michael Douglas και την Catherine Zeta-Jones δεν είναι λίγα τα ζευγάρια (και πρώην ζευγάρια) ηθοποιών που είχαν και οι δύο την τιμή τα προηγούμενα χρόνια να κερδίσουν Όσκαρ. Ενα από αυτά μάλιστα βρέθηκε αντιμέτωπο την ίδια χρονιά στην ίδια κατηγορία.

Πάνω από επτά δεκαετίες πριν, το 1948, ο Laurence Olivier πήρε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Άμλετ στη βρετανική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Την ίδια χρονιά πήρε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ως παραγωγός. Η επί σχεδόν 21 χρόνια σύζυγός του, Vivien Leigh, κέρδισε επίσης δύο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου κατά τη διάρκεια του γάμου τους στις δεκαετίες του '40 και του '50, για το Gone with the Wind, το 1940 και το A Streetcar Named Desire, το 1952. Οι δυο τους ποζάρουν χαμογελαστοί στο 1951.

lawrence-olivier-vivien-leigh.jpg

(Photo by Keystone-France/Gamma-Rapho via Getty Images)

Ο Brad Pitt και η Angelina Jolie - που ήταν παντρεμένοι για δύο χρόνια προτού πάρει ο καθένας τον δικό του δρόμο τον Σεπτέμβριο του 2016 - είναι και οι δύο κάτοχοι βραβείου Όσκαρ. Η Jolie κέρδισε το Όσκαρ B’ Γυναικείου Ρόλου για το Girl, Interrupted το 2000, χρόνια πριν παντρευτεί τον Pitt, του οποίου η πρώτη νίκη ήρθε τη χρονιά που το ζευγάρι παντρεύτηκε, ως παραγωγός, με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 12 Years a Slave. Ο ηθοποιός κέρδισε επίσης το Όσκαρ B’ Ανδρικού Ρόλου το 2020 για την ερμηνεία του στο Once Upon a Time in Hollywood. Η φωτογραφία του ζεύγους από την τελετή του 2012, όπου τα βλέμματα είχε κερδίσει το... πόδι της Angie

angelina-jolie-2012_1.jpg

(Photo by Jeffrey Mayer/WireImage)

Angelina Jolie: Το σπαρακτικό email που έγραψε στον Brad Pitt δείχνει την αιτία της διάλυσης της σχέσης τους

Δύο χρόνια πριν παντρευτεί την Penélope Cruz, ο Javier Bardem κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 2008 για τον ρόλο του στο No Country for Old Men. Την επόμενη χρονιά, η Cruz έλαβε το Όσκαρ B’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Vicky Cristina Barcelona. Το 2022, ο Bardem και η Cruz προτάθηκαν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους στο Being the Ricardos και στο Parallel Mothers, αντίστοιχα. Στη φωτογραφία κάτω, το διάσημο ζευγάρι στα Όσκαρ του 2022.

javier-bardem-penelope-cruz-oscar.jpg

(Photo by David Livingston/Getty Images)

Κι ενώ τα περισσότερα αστέρια είχαν την τύχη να συγχαρούν τους συντρόφους τους για τις επιτυχίες τους στα Όσκαρ, ένα πρώην ζευγάρι - ο James Cameron και η Kathryn Bigelow – βρέθηκαν αντιμέτωπα μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της απονομής των Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας το 2010. Η Bigelow πήρε με το The Hurt Locker και τα δύο βραβεία και έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Τότε ο Cameron διεκδικούσε τα Όσκαρ με το Avatar. Στη φωτογραφία οι διάσημοι σκηνοθέτες ποζάρουν μαζί στα Writers Guild Awards του 2010.

bigelow-cameron-oscars.jpg

(Photo by Michael Buckner/WireImage)

Από την άλλη πλευρά είχαμε την περίπτωση ζευγαριού που κέρδισαν μαζί τα Όσκαρ τους. Το 1997, ο Joel Coen κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, το οποίο μοιράστηκε με τον αδερφό του Ethan Coen, για το σενάριο του Fargo. Η Frances McDormand, η οποία παντρεύτηκε τον Joel το 1984 και πρωταγωνίστησε στην ταινία, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Στη φωτογραφία κάτω η πρωταγωνίστρια ανάμεσα στον σύζυγό της (δεξιά) και τον αδελφό του, Ethan, με τον οποίο πάντα σκηνοθετο΄ν μαζί.

coen.jpg

(Photo by Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Υπάρχουν όμως και άλλα ζευγάρια (πρώην και νυν) που έχουν κερδίσει Όσκαρ.

Nicolas Cage και Patricia Arquette

Ο ηθοποιός και η ηθοποιός, που ήταν παντρεμένοι από το 1995 έως το 2001, έχουν κερδίσει και οι δύο Όσκαρ. Ο Cage έχει κερδίσει δύο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τα Leaving Las Vegas (1995) και Adaptation (2002) και η Arquette έχει κερδίσει το Όσκαρ B’ Γυναικείου Ρόλου το 2015 για την ερμηνεία της στο Boyhood. Η φωτογραφία από το πρώτο Όσκαρ του Cage.

gettyimages-115392332.jpg

(Photo by Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Michael Douglas: Το απίστευτο στοίχημα που βάζει με τη σύζυγό του, Catherine Zeta-Jones, όταν παίζουν γκολφ

Michael Douglas και Catherine Zeta-Jones

Ο Douglas — ο οποίος παντρεύτηκε τη Zeta-Jones το 2000 — έχει δύο Όσκαρ: το ένα Α' Ανδρικού Ρόλου το 1988 για το Wall Street και το άλλο Καλύτερης Ταινίας για τη δουλειά του ως παραγωγός το 1976 για το One Flew Over the Cuckoo's Nest. Η Zeta-Jones κέρδισε το Όσκαρ B’ Γυναικείου Ρόλου το 2003 για τον ρόλο της στο Chicago. Κατά την απονομή, μάλιστα, ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους [φωτό κάτω].

douglas-zeta-jones-oscars.jpg

(Photo by Theo Wargo/WireImage)

Kate Winslet και Sam Mendes

Η Winslet και ο Mendes —οι οποίοι ήταν παντρεμένοι από το 2003 έως το 2011— έχουν κερδίσει και οι δύο από ένα Όσκαρ. Ο σκηνοθέτης κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας το 2000 για τη δουλειά του στο American Beauty. Η σταρ του Τιτανικού κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 2009 για την ερμηνεία της στο The Reader [φωτό κάτω]. Η Winslet έχει υπάρξει έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ.

oscar.jpg

(Photo by George Pimentel/WireImage)

Paul Newman και Joanne Woodward

Ο Newman, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2008, έχει προταθεί για 10 Όσκαρ και έχει κερδίσει μόλις μια φορά το 1987 για The Color of Money. Η σύζυγος του - την οποία παντρεύτηκε το 1958 - έχει προταθεί τρεις φορές, με τη μοναδική της νίκη να έρχεται τη χρονιά που παντρεύτηκε τον Newman [φωτό κάτω]. Η Woodward κέρδισε τότε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το The Three Faces of Eve.

newman-woodward-oscars.jpg

(Photo by Darlene Hammond/Hulton Archive/Getty Images)
Τελευταία τροποποίηση στις 12.03.2023 - 20:31