Poor Things: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κρίθηκε ακατάλληλη για «διάχυτο σεξουαλικό περιεχόμενο»

25.02.2023
Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Emma Stone στο ΚΠΙΣΝ-Εθνική Λυρική Σκηνή τον Μάιο του 2022
Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Emma Stone στο ΚΠΙΣΝ-Εθνική Λυρική Σκηνή τον Μάιο του 2022 Ndp Photo Agency
Το επόμενο κινηματογραφικό εγχείρημα του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια ταινία με τίτλο Poor Things, η οποία έχει περιγραφεί ως μια ιστορία που παραπέμπει σε Φρανκενστάιν.

Το Poor Things, το οποίο δεν έχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, βαθμολογήθηκε ως ακατάλληλη ταινία για ανηλικόυς για: «Ισχυρό και διάχυτο σεξουαλικό περιεχόμενο, γραφικό γυμνό, ενοχλητικό υλικό, αιματοχυσίες και χυδαία γλώσσα».

Oscars: 10 χολιγουντιανοί Stars που άξιζαν Oscar αλλά δεν το κέρδισαν ποτέ!

Η ταινία θα διασκευάσει το βιβλίο του Alasdair Gray του 1992, Poor Things, με το καστ να περιλαμβάνει τους Mark Ruffalo, Emma Stone, Willem Dafoe, Margaret Qualley και Christopher Abbott.

lanthimos.jpg

Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα «Η ταινία θα είναι μια βικτοριανή ιστορία αγάπης, ανακάλυψης και επιστημονικής τόλμης. Το Poor Things αφηγείται την απίστευτη ιστορία της Belle Baxter, μιας νεαρής γυναίκας την οποία επανέφερε στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά λαμπρός επιστήμονας».

Γιώργος Λάνθιμος: Θα συνεργαστεί ξανά με την Emma Stone στην ταινία "And"

Θυμίζουμε ότι στις 6 Μαΐου 2022 έγινε η πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, «Βληχή», όπου υπάρχει μια αρκετά τολμηρή σκηνή με την πρωταγωνίστρια Emma Stone να αυνανίζεται μέχρι τελικής πτώσης πάνω από το κεφάλι του νεκρού συζύγου της. Έχοντας περάσει αρκετός χρόνος από τη στιγμή που η ηρωίδα αυτοϊκανοποιήθηκε, ο σύζυγός της ανασταίνεται και βλέπει σοκαρισμένος το σώμα της νεκρής γυναίκας του.