Γιώργος Λάνθιμος: Θα συνεργαστεί ξανά με την Emma Stone στην ταινία "And"

01.10.2022
Γιώργος Λάνθιμος: Θα συνεργαστεί ξανά με την Emma Stone στην ταινία "And"
Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεργασία του σκηνοθέτη και της ηθοποιού - στην ταινία συμμετέχουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί

Ο Γιώργος Λάνθιμος, γνωστός από τις ταινίες "The Favourite" και "The Lobster", ανακοίνωσε τη νέα του ταινία, με τίτλο "And", στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι Emma Stone, Willem Dafoe, Jesse Plemons και Margaret Qualley. Οι λεπτομέρειες της πλοκής για την ταινία έχουν κρατηθεί κρυφές.

Tom Cruise: Πώς οι Σαϊεντολόγοι τον βοήθησαν να χωρίσει με την Mimi Rogers για να παντρευτεί την Nicole Kidman

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Λάνθιμος γράφει το σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον συνεργάτη του στις ταινίες "The Lobster" και "The Killing of a Sacred Deer". "Η συνεργασία με τον Γιώργο συνεχίζει να είναι το αποκορύφωμα για εμάς στο Searchlight, και αυτό είναι ένα ακόμη πραγματικά πρωτότυπο έργο που ξεχωρίζει τη δουλειά του", δήλωσαν οι Πρόεδροι της Searchlight, David Greenbaum και Matthew Greenfield. "Η συνεργασία ξανά με την Emma, ​​τον Jesse, τον Willem και τη Margaret καθώς και με το Element και το Film4 είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα".

6 διάσημοι που ξαναπαντρεύτηκαν για να βρουν τον απόλυτο έρωτα

Ο Ed Guiney και ο Andrew Lowe των Element, ο οποίος θα είναι παραγωγός της ταινίας με την Kasia Malipan και τον Λάνθιμο, πρόσθεσε: "Αυτή είναι η πέμπτη ταινία μας με τον Γιώργο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξαναβρεθούμε με τους Searchlight και Film4 σε αυτό το λαμπρό σενάριο των Γιώργου και Ευθύμη. Ο Γιώργος έχει σχεδιάσει ένα απίστευτο cast και συνεργείο και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε", είπαν οι Ed Guiney και Andrew Lowe των Element.

Το "And" σηματοδοτεί μια ακόμη συνεργασία για τον Λάνθιμο και την Stone, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο υποψήφιο για Όσκαρ "The Favourite" και στο επερχόμενο "Poor Things". Το ιδιόμορφο δράμα εποχής "The Favourite", με συμπρωταγωνιστές την Olivia Colman και τη Rachel Weisz, κέρδισε εννέα βραβεία Όσκαρ συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του β' γυναικείου ρόλου για την Stone και του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Λάνθιμο.

Ο Λάνθιμος κέρδισε επίσης ένα Όσκαρ για το "The Lobster" στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Το μεγάλου μήκους του "Dogtooth" κέρδισε το βραβείο Un Certain Regard στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009 και ήταν υποψήφιος για ξενόγλωσση ταινία στα Βραβεία Όσκαρ του 2011.