Πέθανε ο Σταμάτης Κόκκοτας σε ηλικία 85 ετών

01.10.2022
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκκοτας σε ηλικία 85 ετών
Ένας από τους λίγους τελευταίους "μεγάλους" του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή.

Η είδηση κάνει την τελευταία ώρα τον γύρο του διαδικτύου γεμίζοντας με θλίψη τους απανταχού θαυμαστές του, συγγενείς, συνεργάτες και φίλους. Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν είναι πια εδώ.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ο σπουδαίος τραγουδιστής που σημάδεψε με την εμβληματική ερμηνεία του μια ολόκληρη εποχή, νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Ακληπιείο της Βούλας με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από τέσσερα χρόνια.

Μπορεί να έδινε τη μάχη του αλλά δεν είχε σταματήσει να τραγουδά και έδινε το "παρών" με τον δικό του μοναδικό τρόπο σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, ενώ στο πλευρό του είχε πάντα τα τελευταία χρόνια τον γιο του, Δημήτρη, ο οποίος ακολουθεί στα μουσικά του χνάρια.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937 και ασχολήθηκε με τη μουσική από πολύ μικρός. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970 και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Σήμα κατατεθέν του οι μακριές φαβορίτες του, για τις οποίες, μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια του είχε προσφέρει 50 εκατομμύρια δραχμές για να τις ξυρίσει και εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. "Τις αγαπάω, δεν τις αποχωρίζομαι. Χτυπήσατε λάθος πόρτα" είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Έλλη ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του, Εύα, την οποία άφησε πίσω του, απέκτησε άλλη μια κόρη, την Μαριάννα. Στη φωτογραφία ο σπουδαίος ερμηνευτής με τον Δημήτρη και τη Μαριάννα