Σταμάτης Κόκοτας: Η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση και η άγωστη ιστορία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

01.10.2022
Σταμάτης Κόκοτας: Η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση και η άγωστη ιστορία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
Η είδηση για τον θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα είναι ακόμη νωπή στο μυαλό μας και στ' αυτιά μας ηχούν μία μία οι μεγάλες επιτυχίες του. "Γιε μου Γιέ μου", "Όνειρο Απατηλό", Πες πως μ' αντάμωσες", "Δεν το μπορείς"... και τόσα άλλα. Με τη δυσάρεστη αφορμή, εμείς γυρίζουμε τον χρόνο πίσω σε μια από τις πιο δυνατές σχέσεις της ζωής του και σε ένα ενδιαφέρον επαγγελματικό περιστατικό, όπως τα είχε διηγηθεί ο ίδιος.

Ο Σταμάτης Κόκοτας πέθανε σήμερα (1/10/2022) τα ξημερώματα σε ηλικία 85 ετών. Το σήμα καταθέν του, οι φαβορίτες του και η στενή σχέση που είχε με τον Αριστοτέλη Ωνάση είναι δυο από τα θέματα που έρχονται αμέσως στον νου όταν σκέφτεται κανείς τον σπουδαίο ερμηνευτή που έφυγε από τη ζωή. Ο ίδιος δεν δίσταζε να μιλήσει ανοιχτά για τα πάντα σε κάθε ευκαιρία...

Για τις φαβορίτες του υπήρχε ανέκαθεν ο μύθος ότι δεν είχε αυτιά και γι' αυτό τις άφηνε. Ο ίδος γελούσε πολύ μ' αυτό και κάποια στιγμή είχε αποκαλύψει ότι μια εταιρεία με ξυραφάκια του είχε προσφέρει 50 εκατομμύρια δραχμές για να τις ξυρίσει και εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά. "Τις αγαπάω, δεν τις αποχωρίζομαι. Χτυπήσατε λάθος πόρτα" είχε πει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Νίκο Νικόλιζα στο παρελθόν, ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μιλήσει για τη σχέση του με τον Αριστοτέλη Ωνάση. «Ο Αρίστος δεν με αποχωριζόταν ποτέ. Μα χαρά είχε, μα λύπη είχε. Μου έλεγε: ”Έλα γρήγορα. Έλα τώρα!”. Ήμουν ο καλύτερός του τραγουδιστής και παινεύομαι γι’ αυτό. Μαζί λέγαμε και δύο λόγια που έπιαναν τόπο», είπε ο τραγουδιστής τονίζοντας πως ο έλληνας κροίσος έκανε φοβερά τραπεζώματα και καλούσε όλη την αφρόκρεμα, όμως, αν δεν του άρεσε κάτι, δεν έκανε πίσω. «Μια φορά έδιωξε από ένα τραπέζι τον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι», θυμήθηκε χαρακτηριστικά.

«Ήταν Ελληνάρας με όλη τη σημασία της λέξεως. Και ευγενικός», συνέχισε προσθέτοντας πως όταν μάλωνε τη Χριστίνα, της ψιθύριζε στο αυτί αυτά που ήθελε να της πει. «Για τον γιο του τον Αλέξανδρο, τι να σου πρωτοπώ. Γίνονταν μάχες. Εκείνος δεν διάβαζε και γινόταν χαμός. Θυμάμαι, έπεφτε μέσα στη θάλασσα για να κρυφτεί όταν τον μάλωνε ο πατέρας του. Και ο Αρίστος περίμενε έξω στην παραλία με την παντόφλα στο χέρι μέχρι να εμφανιστεί για να τον δείρει», είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας καμαρώνοντας για τη σχέση που είχε με τον Αρίστο.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στη Φρέντυ Γερμανό το 1968, ο Σταμάτης Κόκοτας αποκάλυψε ένα απίθανο παρασκήνιο από τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στις «Διπλοπενιές» του 1965. «Γράψ'το όπως το λέω» ήταν ο τίτλος και, φυσικά, όλα γράφτηκαν όπως ειπώθηκαν!

«Με φωνάξανε για να πω στην ταινία πέντε τραγούδια. Δεν είπα ούτε μισό. Με είχανε σε όλη την ταινία να κάνω τον βουβό. Ας όψεται η Βουγιουκλάκη. Μου είχε απαγορεύσει και να μιλάω...», είχε αποκαλύψει ο Σταμάτης Κόκοτας και έμειναν όλα στην ιστορία!