Ο Armie Hammer μιλά για πρώτη φορά για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης: «Χρησιμοποιούσα ανθρώπους»

06.02.2023
Ο Armie Hammer μιλά για πρώτη φορά για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης: «Χρησιμοποιούσα ανθρώπους»
Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πάστορά του σε ηλικία 13 ετών στην πρώτη του συνέντευξη από το 2021 και αρνείται οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια

Ο Armie Hammer έδωσε την πρώτη του συνέντευξη από τις αρχές του 2021, όταν έγιναν πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση εναντίον του, λέγοντας ότι όλες οι συνευρέσεις ήταν συναινετικές, ενώ αναγνώρισε ότι ήταν συναισθηματικά κακοποιητικός στις σχέσεις του. «Είχα έναν πολύ έντονο και ακραίο τρόπο ζωής. Έβρισκα αυτές τις γυναίκες και τις έβαζα μέσα σε αυτόν τον ανεμοστρόβιλο ταξιδιών και σεξ, ναρκωτικών και μεγάλων συναισθημάτων – και μετά, μόλις τέλειωνα, τις άφηνα και προχωρούσα στην επόμενη γυναίκα, αφήνοντας τις να νιώθουν εγκαταλελειμμένες ή χρησιμοποιημένες».

10 Έλληνες και ξένοι celebrities που "ακυρώθηκαν" μέσα στο 2021

Ο Hammer αποκάλυψε επίσης ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πάστορά του για σχεδόν ένα χρόνο σε ηλικία 13 ετών, μια εμπειρία που τελικά ανέπτυξε το ενδιαφέρον του για το BDSM. «Εισήγαγε τη σεξουαλικότητα στη ζωή μου με τρόπο που ήταν εντελώς εκτός ελέγχου μου. Ήμουν ανίσχυρος. Ήθελα να έχω τον έλεγχο της κατάστασης, σεξουαλικά». Ο ίδιος αρνήθηκε ξεκάθαρα οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια, λέγοντας ότι οι συνευρέσεις ήταν όλες συναινετικές. Ωστόσο, είπε ότι η «δυναμική εξουσίας ήταν εκτός λειτουργίας» στις σχέσεις που είχε με τις γυναίκες. «Είχα νεότερες γυναίκες στα 20 και είμαι στα 30 μου. Ήμουν επιτυχημένος ηθοποιός εκείνη την εποχή. Θα μπορούσαν να ήταν χαρούμενες που απλώς ήταν μαζί μου και θα έλεγαν 'ναι' σε πράγματα που ίσως δεν θα έλεγαν κανονικά».

«Με βίαζε βάναυσα επί 4 ώρες. Νόμιζα θα με σκότωνε»: Ο Armie Hammer αντιμέτωπος με πολύ βαριές κατηγορίες

«Είμαι εδώ για να αναλάβω την ευθύνη για το γεγονός ότι ήμουν μα....ς, ότι ήμουν εγωιστής, ότι χρησιμοποιούσα τους ανθρώπους για να με κάνουν να νιώθω καλύτερα και όταν τελείωσα, προχώρησα», είπε ο Hammer. «Τώρα είμαι πιο υγιής, πιο χαρούμενος, πιο ισορροπημένος άνθρωπος. Μπορώ να είμαι εκεί για τα παιδιά μου με έναν τρόπο που δεν ήμουν ποτέ… Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη ζωή μου και την ανάρρωσή μου και τα πάντα. Δεν θα αναιρούσα όλα όσα μου συνέβησαν».

Ο Hammer, πατέρας δύο παιδιών, και η επί 10 χρόνια σύζυγός του χώρισαν το καλοκαίρι του 2020. Μισό χρόνο αργότερα, οι κατηγορίες εναντίον του άρχισαν να κυκλοφορούν, όταν ένας ανώνυμος χρήστης του Instagram δημοσίευσε screenshots με βίαια και γραφικά κείμενα που έστειλε ο Hammer. Σύντομα, κι άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν με παρόμοιες κατηγορίες για σεξουαλικό εξαναγκασμό και συναισθηματική κακοποίηση σε σχέσεις μαζί του, μεταξύ 2017 και 2020. Ο Hammer τελικά αποσύρθηκε από το γραφείο ταλέντων του και απομακρύνθηκε από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.