10 Έλληνες και ξένοι celebrities που "ακυρώθηκαν" μέσα στο 2021

31.12.2021
10 Έλληνες και ξένοι celebrities που "ακυρώθηκαν" μέσα στο 2021
Από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση μέχρι διαδικτυακό bullying

Η κουλτούρα «ακύρωσης» των δημοσίων προσώπων για πιθανές προβληματικές απόψεις ή ιδέες τους ή για παράνομες ή ηθικά λάθος πράξεις τους, είτε συμφωνούμε με αυτήν είτε διαφωνούμε, μάλλον ήρθε για να μείνει.

Τα 5 πιο πολυσυζητημένα νέα ζευγάρια celebrities για το 2021

Κατά τη διάρκεια του έτους, δημοσιοποιήθηκαν αρκετά λάθη επωνύμων, ελλήνων αλλά και ξένων, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσουν την υποστήριξη του κοινού αλλά και να χάσουν τη δουλειά τους και να έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο. Δες παρακάτω τους celebrities που "ακυρώθηκαν" το 2021:

Chris North
Δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον ηθοποιό του "Sex and the City" για σεξουαλική επίθεση σε μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από το The Hollywood Reporter στις 16 Δεκεμβρίου. Μόλις μια μέρα αργότερα, μια τρίτη γυναίκα έκανε επίσης καταγγελία για σεξουαλική επίθεση εναντίον του 67χρονου ηθοποιού, ενώ ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Chrissy Teigen
Η βασίλισσα του Twitter δέχθηκε σκληρή κριτική φέτος, αφού μερικά από τα πρώτα της tweets ήρθαν στο φως τον περασμένο Ιούλιο. Απ'ότι φαίνεται, το 2011 η Chrissy Teigen έκανε διαδικτυακό bullying στην τηλεοπτική περσόνα Courtney Stodden, η οποία ήταν τότε μόλις 16 χρονών, επειδή παντρεύτηκε τον 50χρονο ηθοποιό Doug Hutchison.

Shia LaBeouf
Με ένα αρχείο σύλληψης λόγω ναρκωτικών και αλκοόλ, ήταν ήδη γνωστό ότι ο ηθοποιός είχε προβληματικές συμπεριφορές. Εκτός αυτών όμως, η πρώην σύντροφος του και τραγουδίστρια FKA Twigs κατέθεσε μήνυση εναντίον του 35χρονου, ισχυριζόμενη σεξουαλική επίθεση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Armie Hammer
Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον ηθοποιό δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram και μοιράστηκε περίεργες λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές της συναντήσεις με τον Hammer. Αρκετές άλλες γυναίκες τον κατηγόρησαν για συναισθηματική κακοποίηση, χειραγώγηση και εξαναγκασμό. Μια γυναίκα κατηγόρησε επίσης τον Hammer για βιασμό και σωματική κακοποίηση καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετούς σχέσης τους.

Marilyn Manson
Ο goth rocker αποσύρθηκε από τη δισκογραφική του εταιρεία, Loma Vista Recordings, αφού πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού και πρώην συντρόφου του, Evan Rachel Wood, τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική διακίνηση. Ο 52χρονος είχε προηγουμένως κατηγορηθεί ότι κρατούσε τις συντρόφους του κλεισμένες σε ένα «δωμάτιο κακών κοριτσιών».

Ellen Degeneres
Η επιτυχημένη κωμικός και παρουσιάστρια ανακοίνωσε τον Μάιο ότι τερμαίζει το μακροχρόνιο talk show της, The Ellen DeGeneres Show, μετά από 19 σεζόν. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις ένα χρόνο αφότου εμφανίστηκαν φήμες για τοξικό χώρο εργασίας και σεξουαλική παρενόχληση.

J. K. Rowling
Η δημιουργός του "Harry Potter" ανήρτησε τρανσφοβικά σχόλια στο Twitter, προς μεγάλη απογοήτευση των αμέτρητων LGBTQ+ θαυμαστών της.

Δημήτρης Λιγνάδης
Τον Φεβρουάριο του 2021 γνωστοποιήθηκαν καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση ατόμων, τόσο ενήλικων όσο και ανηλίκων.Κατατέθηκε εναντίον του μήνυση για βιασμό, ενώ συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Πέτρος Φιλιππίδης
Τον Φεβρουάριο του 2021, οι ηθοποιοί Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου δημοσιοποίησαν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που δέχτηκαν από τον ηθοποιό κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής συνεργασίας τους. Ο ηθοποιός διώκεται για έναν βιασμό που συνέβη μέσα στο θέατρο «Ήβη» το 2008 και δυο απόπειρες βιασμών που έγιναν το 2010 στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη» και η δεύτερη τον Αύγουστο του 2014.

Στάθης Παναγιωτόπουλος
Το Δεκέμβριο δημοσιοποιήθηκε μια υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας από πρώην σύντροφο του, η οποία βρίσκεται στο δικαστήριο από το 2018.