Ορέστης Τζιόβας: "Σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου, όχι με αγνώστους"

21.12.2022
Ορέστης Τζιόβας: "Σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου, όχι με αγνώστους"
Ο ηθοποιός μίλησε πιο ανοιχτά από ποτέ για τη σεξουαλική του ταυτότητα

Πιο ανοιχτά από ποτέ μίλησε για τη σεξουαλική του ταυτότητα ο Ορέστης Τζιόβας, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Antivirus.

"Κάπου μεταξύ 8-10 ετών άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη σεξουαλικότητά μου. Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22" είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Ορέστης Χαλκιάς: Αυτή είναι η σύντροφος του Αντώνη από το "Maestro"

Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε: "Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Σ' το λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει".

Όταν ρωτήθηκε πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε: "Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες. Θυμάμαι να συζητώ με τον Αλέξανδρο Ρήγα, με τον οποίο είχαμε έρθει πολύ κοντά ως άνθρωποι, και να του λέω ότι είχα σεξουαλικές εμπειρίες με άλλους άνδρες. Με συμβούλευσε να βγω και να το πω. 'Έστω και έναν άνθρωπο να βοηθήσεις να νιώσει πιο άνετα με τον εαυτό του, θα είναι μεγάλο κέρδος', μου είχε πει. Μετά από αυτό άρχισα να το σκέφτομαι σοβαρά να μιλήσω. Για να βοηθήσω κάπως. Αυτός ήταν ο σκοπός μου".

Ο Ορέστης Χαλκιάς απάντησε στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τη φωνή του

Μιλώντας για τα σχόλια που δέχτηκε όταν αποκάλυψε τη σεξουαλικότητά του είπε: "Τα μηνύματα που έλαβα στο κινητό μου ήταν όλα πολύ θετικά. 'Μπράβο σου, που μίλησες, μακάρι κι άλλοι να βγουν από το καβούκι τους' και τέτοια. Τα αρνητικά σχόλια ήταν κυρίως στα social media, όπως ένα που έγραφε:'"κρίμα, γιατί ο γιος μου σε είχε πρότυπο…'. Δηλαδή το πρότυπο γι’ αυτούς είναι ο άνδρας που πρέπει να είναι ο γ…μιάς, ο σκληρός κλπ. Πολύ περιοριστικό όλο αυτό. Μια κοινωνία που αισθάνεται απελευθερωμένη σεξουαλικά, αλλά και στο οτιδήποτε, είναι μια προοδευτική κοινωνία. Και αν εγώ μπορώ μέσα από μια δήλωση να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, θα το κάνω".