Η Angelina Jolie παραιτήθηκε από τη θέση της στον ΟΗΕ

18.12.2022
Η Angelina Jolie παραιτήθηκε από τη θέση της στον ΟΗΕ
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επαινεί την ηθοποιό για την «ακούραστη» δουλειά της σε χώρες όπως η Υεμένη και η Μπουρκίνα Φάσο από το 2001

Η Angelina Jolie αποχώρησε από το ρόλο της ως ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες και θα ασχοληθεί «με ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων και ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφεραν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η ηθοποιός σε κοινή δήλωση.

Αυτοκτόνησε ο πρώην συνεργάτης της Ellen Degeneres, Dj tWitch

Η Jolie – η οποία έχει συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για περισσότερες από δύο δεκαετίες και διορίστηκε ειδική απεσταλμένη το 2012 – λέει ότι σκοπεύει να «εργαστεί διαφορετικά» και να ασχοληθεί «άμεσα με τους πρόσφυγες και τις τοπικές οργανώσεις», μεταξύ άλλων προσπαθειών.

«Είμαι ευγνώμων για το προνόμιο και την ευκαιρία που είχα να δουλέψω με τόσους πολλούς εξαιρετικούς και αφοσιωμένους αξιωματικούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλους συναδέλφους που κάνουν ναυαγοσωστική εργασία παγκοσμίως και να υπηρετήσω ως Ειδική Απεσταλμένη», είπε η Jolie σε δήλωση της. «Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου τα επόμενα χρόνια για να στηρίξω τους πρόσφυγες και άλλους εκτοπισμένους».

Charlize Theron για τη στάση που έχει στη ζωή: "Δεν μπορείς να τα έχεις όλα"

«Τα τελευταία 21 χρόνια, η κα Jolie εργάστηκε ακούραστα, πραγματοποιώντας περισσότερες από 60 αποστολές πεδίου για να δώσει μαρτυρία σε ιστορίες οδύνης καθώς και ελπίδας και ανθεκτικότητας», ανέφερε η δήλωση, τονίζοντας τα πρόσφατα ταξίδια της στην Υεμένη και την Μπουρκίνα Φάσο. Η Jolie θα συνεχίσει να εργάζεται για να «χτίσει ένα πιο ισότιμο, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς διεθνές σύστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Είμαστε ευγνώμονες για τις δεκαετίες της υπηρεσίας της, τη δέσμευσή της και τη διαφορά που έχει κάνει για τους πρόσφυγες και τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν», είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Filippo Grandi.