Εύα Καϊλή: Με μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο χρηματισμού και τη σύλληψή της

12.12.2022
Εύα Καϊλή: Με μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο χρηματισμού και τη σύλληψή της
Πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με την Εύα Καϊλή να βρίσκεται στη φυλακή (μαζί με τον σύντροφό της, Francesco Giorgi) αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διαφθορά, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες L’ Echo και Le Soir, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο Giorgi είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ, που ανακοίνωσαν οι βελγικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ στο σπίτι της ελληνίδας ευρωβουλευτού, που στο μεταξύ έχει διαγραφεί από το ΚΙΝΑΛ το οποίο εκπροσωπεί, βρέθηκαν 160.000 ευρώ ενώ σε βαλίτσα του πατέρα της άλλες 600.000. Ο Αλέξανδρος Καϊλής προσήχθει επίσης, όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Εκτός από το ζευγάρι Καϊλή-Giorgi κρατήθηκαν από τις Αρχές οι Luca Vincentini, πρόσφατα εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, και ο Pier Antonio Panzeri, ο οποίος υπήρξε ευρωβουλευτής επί 15 χρόνια και του οποίου βοηθός υπήρξε παλιότερα ο Giorgi.

Καθώς η έρευνα είναι εν εξελίξει το Ευρωκοινοβούλιο δεν σχολιάζει το θέμα ενώ οι πληροφορίες δίνονται από την αστυνομία με μορφή Δελτίου Τύπου.

Για την ιστορία, η Εύα Καϊλή και ο Francesco Giorgi [φωτό επάνω] έγιναν πέρσι γονείς και η ίδια είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν δέσμευση της περιουσίας της και στην Ελλάδα ενώ στις αρχές αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση και η αδελφή της, Μανταλένα.

Η Εύα Καϊλή βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τρίτη κατά σειρά νύχτα, στις γυναικείες φυλακές του Saint Gilles και σύντομα αναμένεται να κριθεί αν θα παραμείνει εκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της ή θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το Qatar Gate μόλις ξεκίνησε και θα έχει μέλλον!