Salma Hayek: Στα 56 της λέει «όχι» στα botox και αποκαλύπτει τα μυστικά για να αντιμετωπίζει τον χρόνο με φυσικό τρόπο

12.12.2022
Salma Hayek: Στα 56 της λέει «όχι» στα botox και αποκαλύπτει τα μυστικά για να αντιμετωπίζει τον χρόνο με φυσικό τρόπο
Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως δείχνουν οι έρευνες, οι γυναίκες προσέχουν πολύ περισσότερο από παλιά τον εαυτό τους και έχουν κάνει τους πλαστικούς χειρουργούς ευτυχισμένους, καθώς ο αριθμός των αισθητικών επεμβάσεων έχει αυξηθεί κατά 40%! Σε έναν κόσμο που εστιάζει περισσότερο στο να δείχνει όλο και πιο νέος εξωτερικά παρά να νιώθει νεότερος στην καρδιά, είναι δύσκολο να μην ακολουθήσουμε το ρεύμα και να είμαστε υπερήφανες για κάθε ρυτίδα που βρίσκεται στο πρόσωπό μας. Η ηθοποιός Salma Hayek δεν προσπάθησε ποτέ να σταματήσει τον χρόνο και έχει μερικές συμβουλές και κόλπα που τη βοηθούν να δείχνει νέα και να έχει ανεβασμένη διάθεση. Συνέχισε να διαβάζεις για να τα ανακαλύψεις.

Οφείλει τα μυστικά ομορφιάς της στη γιαγιά της

Η γιαγιά της Hayek ήταν κοσμετολόγος που σπούδασε στο Παρίσι και αφιέρωσε τη ζωή της στο να «διατηρεί τις γυναίκες όμορφες». H Ηayek έχει πει: «Ποτέ δεν πλένω το πρόσωπό μου το πρωί, η γιαγιά μου με δίδαξε ότι το βράδυ το δέρμα μας αναπληρώνει τα πράγματα που έχουμε χάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, αν το καθαρίζω πολύ καλά το βράδυ, γιατί να είναι βρώμικο όταν ξυπνάω;».

Η Hayek ενσωματώνει την κίνηση σε κάθε δραστηριότητα της ημέρας της

Η Μεξικανοαμερικανίδα ηθοποιός έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα οπότε κάθε μέρα της είναι γεμάτη με άφθονες δραστηριότητες. Ωστόσο, δεν έχει πολύ χρόνο για άσκηση για αυτό ένας συνεργάτης της στο Λονδίνο της έμαθε πώς να μεγιστοποιεί την κίνηση και να κρατά το σώμα της με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε εργασία να μετατρέπεται σε προπόνηση. Έχει επίγνωση κάθε κίνησης και για παράδειγμα όταν βουρτσίζει τα δόντια της, κρατά τα χέρια της στο ύψος των ώμων.

Ο αγαπημένος της τρόπος για να γυμνάζεται είναι να κάνει κάτι που της αρέσει

Αν και δεν της αρέσει η γυμναστική, τρελαίνεται για τον χορό, γι' αυτό και τον ενσωματώνει στη ρουτίνα της. Επιπλέον, ο αγαπημένος της τρόπος άσκησης είναι να βγάζει βόλτα τα σκυλιά της που τα αποκαλεί εκπαιδευτές της.

H Salma Hayek σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά της - Και το χαίρεται πολύ [photo]

Η Hayek δεν βάφει τα μαλλιά της

Πέρα από το ότι αφήνει τα σγουρά μαλλιά της να πέφτουν ατημέλητα και ελεύθερα, η Hayek δεν βάφει τις τρίχες της και καμαρώνει για τις «φυσικές λευκές τρίχες» της. Πρώτον, δεν έχει υπομονή γι' αυτό, και δεύτερον, λέει: «Δεν θέλω να ξοδέψω ό,τι έχει απομείνει από τη νιότη μου προσποιούμενη ότι είμαι νεότερη και να μην απολαμβάνω τη ζωή».

Πιστώνει το νεανικό δέρμα της σε μια απλή κρέμα των 10 δολαρίων

Η ίδια επαινεί μια κρέμα με κύριο συστατικό το tepezcohuite, η οποία είναι δημοφιλής στο Μεξικό. Αναγεννά και προάγει την ανάπτυξη ενός υγιούς δέρματος και χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία εγκαυμάτων. «Γι’ αυτό δεν κάνω μπότοξ, ούτε πίλινγκ, ούτε fillers. Χρησιμοποιώ μόνο τις κρέμες μου».

Η Ηayek λέει για τις δίαιτες: «Όχι, δεν είναι για μένα!»

Η ηθοποιός που είναι περήφανη για τις καμπύλες της έχει εξομολογηθεί: «Δεν μου αρέσει να κάνω δίαιτα και δεν είμαι καλή σε αυτό». Είναι μανιώδης καλοφαγάς και όποτε αισθάνεται άγχος, ομολογεί ότι στρέφεται στο φαγητό για παρηγοριά. Της αρέσει να βάζει τους χυμούς στην καθημερινή της ρουτίνα για να επιστρέφει σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Salma Hayek: Πρώτη φορά μαζί με την κόρη της στο κόκκινο χαλί - Η μικρή είναι ίδια ο πατέρας της

Μια ελάχιστα γνωστή πρακτική της είναι να πίνει ζωμό από κόκαλα

Σύμφωνα με την ηθοποιό, ένα από τα μυστικά για να δείχνει τόσο νέα είναι να πίνει ένα φλιτζάνι από αυτό το μαγικό φίλτρο καθημερινά. Η ίδια έχει δηλώσει: «Είναι γεμάτο κολλαγόνο και βοηθά στην αναδόμηση των ιστών του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών σου». Βοήθησε επίσης τη Hayek να βρει μια φυσική θεραπεία για τους πόνους της στην πλάτη της.