Cindy Crawford: Στα 56 της έχει αποδεχθεί πλήρως την ηλικία της και δεν θέλει να τη χαρακτηρίζουν «αγέραστη»

27.11.2022
Cindy Crawford: Στα 56 της έχει αποδεχθεί πλήρως την ηλικία της και δεν θέλει να τη χαρακτηρίζουν «αγέραστη»
Η Cindy Crawford ήταν πάντα ο ορισμός του supermodel και δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί. Αλλά, δυστυχώς, οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τα μοντέλα με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Η Crawford απορρίπτει προσωπικά οποιεσδήποτε ηλικιακές προσδοκίες που μπορεί να έχει ο κόσμος από αυτήν και έχει μερικά σοφά λόγια να μοιραστεί με όλες όσες φοβούνται να μεγαλώσουν.

Η Crawford καθόρισε την εποχή των supermodel της δεκαετίας του '90

Όταν σκεφτόμαστε τα supermodel της δεκαετίας του '90, ένα από τα πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι αναμφίβολα η Cindy Crawford. Η άνοδός της ξεκίνησε το 1990 όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue δίπλα σε ονόματα όπως η Naomi Campbell, η Linda Evangelista και η Christy Turlington. Από τότε, η Crawford περπατούσε συχνά στις πασαρέλες και πόζαρε για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και περιοδικά της δεκαετίας.

Το 2000, ακριβώς 10 χρόνια από τότε που η καριέρα της είχε εκτοξευθεί στα ύψη, η Crawford εγκατέλειψε το μόντελινγκ σε ηλικία 34 ετών. Από τότε, το πρώην supermodel έγραψε ένα βιβλίο, το Becoming, εργάστηκε ως εκπρόσωπος για πολλές μάρκες και μάλιστα κυκλοφόρησε τα δικά της έπιπλα. Ωστόσο, παρόλο που σταμάτησε το μόντελινγκ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Crawford εξακολουθεί να παλεύει με τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι από τις γυναίκες που υπηρετούν τον κόσμο της ομορφιάς.

Δυσκολευόταν να δεχτεί ότι μεγάλωνε

Όταν η Crawford άρχισε να πλησιάζει τα πενήντα της, είχε αρχίσει να παρατηρεί διάφορα μικρά πράγματα: «Το δέρμα σου, τα μαλλιά σου, το σώμα σου. Φροντίζω τον εαυτό μου, αλλά ξέρω ότι είμαι μια γυναίκα 51 ετών».

Κι όμως, η Cindy συνειδητοποίησε ότι οι ανησυχίες της βασίζονταν περισσότερο στις προσδοκίες των άλλων για εκείνη. «Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου και θέλω να τα καταφέρνω, αλλά ξέρω επίσης ότι αυτό που έχω να προσφέρω τώρα είναι διαφορετικό από αυτό που είχα να προσφέρω στα 25 μου».

Το πρώην supermodel δυσκολεύτηκε επίσης με τους ανθρώπους που αντιδρούσαν στο διαδίκτυο για την αλλαγή της εμφάνισής της, λέγοντας: «Δεν χρειάζεται όλοι στο Instagram να επισημαίνουν ότι δεν φαίνομαι όπως όταν ήμουν 20 ετών. Το ξέρω». Αλλά μετά τον αγώνα ήρθε η αποδοχή, από την οποία όλες μπορούμε να μάθουμε.

Cindy Crawford: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα δούλευα ως μοντέλο στα 56 μου»

Η Crawford έχει αποδεχθεί την ηλικία της και αρνείται να κοιτάξει πίσω

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η Crawford αποδέχτηκε ότι δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να εστιάσεις στο τώρα. Όπως δημοσίευσε, «Ότι κι αν κάνω, δεν θα φαίνομαι 20 ή 30. Θέλω απλώς να φαίνομαι υπέροχη για 50. Υπάρχει πίεση στις γυναίκες να κάνουν το ανέφικτο, που δεν είναι η ηλικία. Αλλά το θέμα είναι να δείχνεις υπέροχη όσο μεγάλη κι αν είσαι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός ο αριθμός».

H Crawford είπε: «Το να μου λένε ότι είμαι αγέραστη δεν είναι σωστό, ειδικά επειδή το να μεγαλώνεις είναι αρκετά δύσκολο και ζούμε σε μια εμμονική κουλτούρα με τη νεότητα».

Τελικά, η ηλικία της Crawford έγινε η αίσθηση υπερηφάνειάς της, καθώς αντικατοπτρίζει όλα τα επιτεύγματά της. «Δεν είμαι 25, γιατί να προσπαθώ να φαίνομαι 25; Γιατί να θέλω κάποιος να με μπερδέψει με μια 25χρονη; Έχω κάνει παιδιά. Έχω όλη αυτή την εμπειρία ζωής».

Cindy Crawford: Πώς ξεπέρασε το διαζύγιο με τον Richard Gere και βρήκε τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο ενός φίλου