Colin Farrell: Η συγκινητική εξομολόγηση για το πώς ο γιος του, που γεννήθηκε με ειδικές ανάγκες, του έσωσε τη ζωή

08.10.2022
Colin Farrell: Η συγκινητική εξομολόγηση για το πώς ο γιος του, που γεννήθηκε με ειδικές ανάγκες, του έσωσε τη ζωή
Η ζωή μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτη και μερικές φορές αρκεί μόνο μια απροσδόκητη κατάσταση για να μας μεταμορφώσει εντελώς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Ιρλανδό ηθοποιό Colin Farrell, ο οποίος έγινε εντελώς άλλος άνθρωπος όταν γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γιος του με μια γενετική διαταραχή. Μετά από χρόνια ρόλων του Farrell ως ένα «κακό παιδί» του Χόλιγουντ που δεν νοιαζόταν πολύ για τίποτα, ο πρωτότοκος γιος του, του δίδαξε τι σημαίνει αγάπη άνευ όρων και ότι η γονεϊκότητα είναι να φροντίζεις κάποιον περισσότερο από ότι φροντίζεις τον εαυτό σου.

Φήμη και εικόνα ενός «κακού παιδιού»

Με την εντυπωσιακή του εμφάνιση, το αδιαμφισβήτητο χάρισμα και τις εκπληκτικές υποκριτικές του ικανότητες, φαίνεται ότι το να γίνει διάσημος ήταν γραμμένο στα αστέρια για τον Colin Farrell.

Εκτός από την ολοένα ανοδική καριέρα του στο Χόλιγουντ, η προσωπική ζωή του Colin Farrell έκανε εξίσου μεγάλα πρωτοσέλιδα. Ο ηθοποιός έγινε ένα από τα διαβόητα «κακά παιδιά» του χώρου, γνωστός για τον έντονο τρόπο ζωής του και την αγάπη του να βγαίνει έξω και να διασκεδάζει. Ήταν επίσης αισθηματικά συνδεδεμένος με πολλές ηθοποιούς, τραγουδίστριες και μοντέλα, όπως η Britney Spears, η Lindsay Lohan και η Elizabeth Taylor που ήταν 44 χρόνια μεγαλύτερη από αυτόν.

Η εποχή της πατρότητας

Το 2003, σε ηλικία 27 ετών, ο ηθοποιός έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά αφού καλωσόρισε έναν γιο, τον James, με την τότε κοπέλα του, το μοντέλο Kim Bordenave, η οποία ήταν τότε 31ός ετών. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι πάντα φανταζόταν ότι θα ήταν «ο καλός μπαμπάς», παραδέχομενος: «Όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος, είπα, “Δεν θα με αλλάξει”». Ωστόσο, γρήγορα κατάλαβε ότι η πατρότητα θα τον μεταμόρφωνε εντελώς. Σημείωσε, «H πατρότητα σε αλλάζει, αλλά πρέπει να αποφασίσεις να την αφήσεις να σε αλλάξει».

Το 2009, ο Farrell καλωσόρισε τον δεύτερο γιο του, Henry, τον οποίο απέκτησε με την κοπέλα του, την ηθοποιό Alicja Bachleda. Το ζευγάρι χώρισε το 2010.

Όταν ο πρωτότοκος γιος του ήταν 4 ετών, ο Farrell πήρε την απόφαση, μετά από συνεννόηση με τη μαμά του James, να ανακοινώσει ότι το αγοράκι του έπασχε από το σύνδρομο Angelman. Αποκάλυψε, «Ήθελα να μιλήσω δημόσια για την περηφάνια και τη χαρά που είχα για τον γιο μας». Το σύνδρομο είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλεί καθυστερημένη ανάπτυξη, προβλήματα στην ομιλία και την ισορροπία, διανοητική αναπηρία και μερικές φορές, επιληπτικές κρίσεις.

Η γέννηση και οι ειδικές ανάγκες του James δεν άλλαξαν απλώς την οπτική του Farrell για τη ζωή, αλλά του έδωσαν επίσης σκοπό και μεταμόρφωσαν το πρώην «κακό παιδί» σε έναν εντελώς νέο άνθρωπο. Ο αφοσιωμένος μπαμπάς σημείωσε: «Αυτό που έκανε ο πρώτος μου γιος James ήταν να μου επιτρέψει να νοιάζομαι για κάτι σε αυτόν τον κόσμο όταν δεν μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου». Και πρόσθεσε, «Ο James μου έσωσε τη ζωή».

Βλέποντας τα πρώτα βήματα του γιου του

Ο περήφανος μπαμπάς αποκάλυψε ότι συγκινήθηκε πολύ όταν ο James έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 4 ετών. Εξήγησε ότι κάθε μικρό ορόσημο είναι μια μεγάλη γιορτή για αυτούς, σημειώνοντας: «Μοιραζόμαστε και τις μικρότερες νίκες. Τα πρώτα λόγια στην ηλικία των 6 ή 7 ετών, το να μπορείς να ταΐσεις τον εαυτό σου στα 19 και να βάλεις τις κρίσεις υπό έλεγχο».

Ο ηθοποιός ασχολείται επίσης πολύ με φιλανθρωπικό έργο, εδώ και χρόνια και υποστηρίζει ένα ίδρυμα για το σύνδρομο Angelman προκειμένου να βοηθήσει άλλους γονείς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Όπως δήλωσε «Όταν είσαι γονιός ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι σημαντικό να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος».

Συνεχίζει να είναι αφοσιωμένος μπαμπάς

Σήμερα, ο James είναι 19 ετών, αλλά εξακολουθεί να έχει πλήρη ανάγκη από την υποστήριξη των γονιών του. Στην πραγματικότητα, όταν ο γιος τους ήταν 17 ετών, ο ηθοποιός και η πρώην κοπέλα του, η Kim Bordenave, υπέβαλαν αίτηση για συνεπιμέλεια του εφήβου. Σημειώθηκε στην αναφορά ότι ο Τζέιμς είναι «μη φραστικός και έχει προβλήματα με τις λεπτές κινητικές του δεξιότητες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει σωστά τη σωματική του υγεία και ευεξία». Αυτό σήμαινε ότι ο έφηβος χρειαζόταν βοήθεια στην προετοιμασία του φαγητού, στο φαγητό, στο μπάνιο και στην ένδυση.

Όπως κάθε στοργικός γονιός, ο Farrell είναι πλήρως αφοσιωμένος στον γιο του και παραδέχεται ότι το αγόρι του, του «έκανε πιο πλούσια τη ζωή του». Παρά τις προκλήσεις που έρχονται με την αναπηρία του γιου του, η κατάσταση του James βοήθησε τον πατέρα του να ανοίξει τα μάτια του στο αληθινό νόημα της ζωής και στο τι σημαίνει να αγαπάς άνευ όρων. Και αυτό από μόνο του είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει η ζωή σε κάποιον.