Gwyneth Paltrow: 6 αμφιλεγόμενες συμβουλές που, όπως υποστηρίζει, τη διατηρούν λαμπερή και όμορφη

01.10.2022
Gwyneth Paltrow: 6 αμφιλεγόμενες συμβουλές που, όπως υποστηρίζει, τη διατηρούν λαμπερή και όμορφη
Από λαμπερή βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μέχρι γκουρού του lifestyle και ιδρύτρια της επιτυχημένης εταιρείας ευεξίας Goop, η Gwyneth Paltrow μόλις έγινε 50 ετών και φαίνεται να έχει ήδη ζήσει πολλές ζωές - καιτα έχει πάει καλά σε καθεμία από αυτές. Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που παραμένει σταθερό στη ζωή αυτής της μητέρας των δύο παιδιών και αυτό είναι η φρέσκια και διαχρονική ομορφιά της. Η Paltrow λατρεύει να μοιράζεται τα μυστικά που πιστεύει ότι της δίνουν αυτή τη λάμψη και το κάνει συχνά σε συνεντεύξεις καθώς και μέσω της πλατφόρμας της εταιρείας της. Μερικά από αυτά έχουν προκαλέσει συζητήσεις και όχι άδικα.

Κάνει ατμό στην ευαίσθητη περιοχή της

Η ηθοποιός χρησιμοποιεί ατμό προκειμένου να καθαρίσει πλήρως τη μήτρα της και να εξισορροπήσει τις γυναικείες ορμόνες της. Η Gwyneth Paltrow έχει πει «Κάθεσαι σε κάτι που είναι ουσιαστικά ένας μίνι θρόνος και ένας συνδυασμός υπέρυθρου ατμού και λεβιθόχορτου σε καθαρίζει. Είναι μια ενεργητική απελευθέρωση, όχι απλώς μια ντουζιέρα ατμού».

Αλλά παρόλο που η ηθοποιός το κάνει, η επιστήμη δεν έχει βρει κανένα στοιχείο ότι αυτή η πρακτική λειτουργεί πραγματικά. Οι ειδικοί λένε ότι η ευαίσθητη περιοχή μας παράγει εκκρίσεις που βοηθούν στον αυτοκαθαρισμό.

Αφήνει να την τσιμπάνε μέλισσες

Η ηθοποιός αποκάλυψε κάποτε ότι άφησε να την τσιμπήσουν μέλισσες επίτηδες. Εξήγησε, «Είναι μια θεραπεία χιλιάδων ετών που ονομάζεται μελισσοθεραπεία. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από φλεγμονές και ουλές. Είναι πραγματικά απίστευτο αν κάνεις έρευνα». Ωστόσο, η σταρ προειδοποίησε επίσης για τα μειονεκτήματά της τεχνικής, λέγοντας: «Είναι, όμως, επώδυνο».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που η Paltrow είναι λάτρης αυτής της αρχαίας τεχνικής, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποδείξουν τα οφέλη της.

Πίνει αλατισμένο νερό

Όπως κάθε άτομο που έχει επίγνωση της υγείας του, η Paltrow πίνει πολύ νερό. Ωστόσο, κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά από εμάς τους υπόλοιπους. Έχει αποκαλύψει ότι της αρέσει να μεταλλοποιεί το νερό της προσθέτοντας θαλασσινό αλάτι Ιμαλαΐων σε αυτό γιατί βοηθά στην απορρόφηση, όπως υποστηρίζει. Η ηθοποιός παραδέχτηκε, «Δεν έχει καταπληκτική γεύση, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά».

Τοποθετεί βεντούζες στο δέρμα της

Η σταρ κάποτε παρακολούθησε μια πρεμιέρα με ένα εξώπλατο φόρεμα και είχε μια «συλλογή από συμμετρικές, μοβ κουκκίδες» στο δέρμα της. Αυτά τα σημάδια οφείλονταν στο cupping, που είναι μια αρχαία ανατολική μορφή εναλλακτικής ιατρικής που συνίσταται στην τοποθέτηση ειδικών βεντουζών στο δέρμα προκειμένου να δημιουργηθεί αναρρόφηση. Λέγεται ότι αυτή η πρακτική μειώνει τη φλεγμονή και προάγει τη ροή του αίματος του δέρματος μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Η Gwyneth Paltrow έχει γράψει για την αγάπη της στην ανατολική ιατρική, ειδικά για το cupping. Έχει υποστηρίξει ότι την θεωρεί «πιο ολιστική» από τη δυτική ιατρική.

Bάζει λάδι καρύδας στο στόμα

Η καθημερινή πρωινή ρουτίνα της σταρ είναι μεταξύ άλλων να βάζει ακατέργαστο βιολογικό λάδι καρύδας στο στόμα της και μετά να το φτύνει. Είχε εξηγήσει ότι είναι ένας «τρόπος για την αφαίρεση βακτηρίων από το στόμα».

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιόπιστες επιστημονικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το λάδι έχει πραγματικά οφέλη και οι επιστήμονες συνιστούν να τηρείς το βούρτσισμα των δοντιών και το νήμα για την πρόληψη της τερηδόνας.

Εισάγει αυγά στην ευαίσθητη περιοχή της

Η εταιρεία ευεξίας και lifestyle της Paltrow, η Goop, έχει πουλήσει στο παρελθόν αυγά νεφρίτη αξίας 66 δολαρίων για να τα βάζουν οι γυναίκες στην ευαίσθητη περιοχή τους. Αναφέρθηκε ότι αυτά τα αυγά μπορούν να έχουν πολλά οφέλη, όπως η εξισορρόπηση του κύκλου και η ενίσχυση της γυναικείας ενέργειας.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι αντιεπιστημονικός και το 2018, η Goop κλήθηκε να πληρώσει 145.000 δολάρια σε μια αγωγή, επειδή τα προαναφερθέντα οφέλη για την υγεία του αυγού νεφρίτη «δεν υποστηρίζονται επιστημονικά...».