Η Zendaya έγινε η νεότερη ηθοποιός με δύο βραβεία Emmy

14.09.2022
Η Zendaya έγινε η νεότερη ηθοποιός με δύο βραβεία Emmy
Η ηθοποιός έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό και βραβεύτηκε για την ερμηνεία της σε μια από τις δημοφιλέστερες σειρές των τελευταίων ετών

Η Zendaya θριάμβευσε για άλλη μια φορά στα Emmy - και αυτή τη φορά, έγραψε ιστορία.

Η σταρ του "Euphoria" κέρδισε το Emmy για καλύτερη πρωταγωνίστρια σε δραματική σειρά, ένα βραβείο που έλαβε επίσης το 2020. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται η νεότερη και η πρώτη μαύρη ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρωταγωνίστριας σε δραματική σειρά περισσότερες από μία φορές.

Jennifer Lawrence: Μίλησε ανοιχτά για τις δύο αποβολές που είχε πριν γίνει μητέρα

«Η μεγαλύτερη επιθυμία μου για το Euphoria ήταν να βοηθήσει στη θεραπεία ανθρώπων και θέλω απλώς να ευχαριστήσω όλους όσους μοιράζονται την ιστορία τους μαζί μου», είπε η Zendaya.

Η Zendaya είναι μία από τις δύο μαύρες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει το βραβείο Emmy για τον καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια δραματική σειρά. Η πρώτη ήταν η Viola Davis, η οποία έγραψε ιστορία όταν κέρδισε το βραβείο για το "How to Get Away with Murder" το 2015. Η Davis, ωστόσο, δεν κέρδισε ποτέ δεύτερη φορά και καμία μαύρη γυναίκα εκτός από τη Zendaya δεν κέρδισε έκτοτε.

Η Kim Kardashian λέει ότι έλαβε «ένα διαφορετικό επίπεδο σεβασμού» όταν ήταν με τον Kanye West

Η πρώτη νίκη της Zendaya με Emmy για το "Euphoria" το 2020 ήταν ήδη ιστορική και για έναν άλλο λόγο, καθώς στα 24 της, έγινε το νεότερο άτομο που κέρδισε το βραβείο. Η ηθοποιός υποδύεται την Rue, μια έφηβη που αντιμετωπίζει θέματα κατάχρησης ουσιών, στην εξαιρετικά δημοφιλή σειρά του HBO.