Η Serena Williams ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το τένις

10.08.2022
Η Serena Williams ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το τένις
Η κορυφαία αθλήτρια είπε ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί από το άθλημά της, παρά την απροθυμία της, για να επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα

Η Serena Williams, η 23 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam που είναι το πρόσωπο του τένις από τότε που κέρδισε το πρώτο της U.S. Open το 1999, δήλωσε ότι σχεδίαζε να αποσυρθεί από το άθλημα αφού παίξει ξανά στο τουρνουά που ξεκινά αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η Williams είπε ότι «ποτέ δεν της άρεσε η λέξη απόσυρση» και προτίμησε τη λέξη «εξέλιξη» για να περιγράψει τα επόμενα βήματά της. «Εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα», συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων της και της ανάπτυξης της οικογένειάς της.

Δεν ήταν ξεκάθαρη για το πότε θα μπορούσε να σταματήσει να παίζει, αλλά άφησε να εννοηθεί στο Instagram ότι το U.S. Open θα μπορούσε να είναι το τελευταίο της τουρνουά. «Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει», είπε, προσθέτοντας, «Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες».

Η Nicola Peltz Beckham έκανε μια περίεργη ανάρτηση εν μέσω φημών για κόντρα με τη Victoria Beckham

Η έξοδος από τη σκηνή φέτος στο U.S. Open θα ήταν το κατάλληλο τέλος στην ιστορική καριέρα της Williams. Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο Grand Slam το 1999, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Στο Wimbledon το 2021, η Williams αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα της στον πρώτο γύρο μετά από λίγα μόλις λεπτά, όταν γλίστρησε και έσκισε το μηριαίο της.

Η Williams είπε ότι η ίδια και ο σύζυγός της, Alexis Ohanian, σχεδίαζαν να κάνουν άλλο ένα παιδί. «Τον τελευταίο χρόνο, ο Alexis και εγώ προσπαθούσαμε να κάνουμε άλλο ένα παιδί και πρόσφατα πήραμε κάποιες πληροφορίες από τον γιατρό μου που με βοήθησαν και με έκαναν να νιώσω ότι όποτε είμαστε έτοιμοι, μπορούμε να προσθέσουμε στην οικογένειά μας. Σίγουρα δεν θέλω να μείνω ξανά έγκυος ως αθλήτρια. Πρέπει να είμαι με τα δύο πόδια στο τένις ή με τα δύο πόδια έξω».