Οι λυπηρές λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο του Robin Williams

22.07.2022
Οι λυπηρές λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο του Robin Williams
"Τον κυνηγούσε ένα τέρας για μήνες"

Στις 21 Ιουλίου 2022, ο Robin Williams θα γιόρταζε τα 71α γενέθλια του. Αν και ήταν γνωστός για τους αξιαγάπητους ρόλους του όπως το Τζίνι του Αλαντίν και ο Δρ. Πατς Άνταμς, υπέφερε από τραγικά προβλήματα υγείας με λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τον τραγικό θάνατό του.

Η κινηματογραφική βιομηχανία έχασε έναν υπέροχο ηθοποιό πριν από οκτώ χρόνια, στις 11 Αυγούστου 2014, όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε αυτοκτονήσει στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ως κωμική ιδιοφυΐα, εμφύσησε την παγκόσμιας κλάσης εξυπνάδα του σε περισσότερες από 100 ταινίες, αποτελώντας έμπνευση τόσο για ηθοποιούς όσο και για κωμικούς, ενώ έφερε βουητά γέλιου στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο. Παρά τους γοητευτικούς του χαρακτήρες, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας που οξύνθηκαν κατά τα τελευταία του χρόνια. Δυστυχώς, διαγνώστηκε μόνο μετά τον θάνατό του.

Chapeau: Ο sir Anthony Hopkins χορεύει Ζορμπά και όλος ο κόσμος χτυπάει παλαμάκια

Τη στιγμή του θανάτου του, μια αρχική αναφορά του NBC News ανέφερε ότι ο ηθοποιός "αντιμετώπιζε εθισμό για δεκαετίες", αλλά δεν ήταν αυτό που οδήγησε στον θάνατό του. Σύμφωνα με την Guardian, ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και στην κοκαΐνη τη δεκαετία του '80, αλλά εγκατέλειψε τον επικίνδυνο τρόπο ζωής μετά την υπερβολική δόση του φίλου του, John Belushi.

Το NBC News επιβεβαίωσε αργότερα ότι δεν βρέθηκαν παράνομα ναρκωτικά ή αλκοόλ στο σύστημά του, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του γραφείου του σερίφη της κομητείας Marin. Ωστόσο, υπέφερε από άγχος, κατάθλιψη και πρώιμα στάδια της νόσου του Πάρκινσον τη στιγμή του θανάτου του. Η σύζυγος του Williams, Susan Schneider, ξεκαθάρισε το 2021 ότι ο σύζυγός της ήταν «καθαρός και νηφάλιος για οκτώ χρόνια όταν πέθανε». Σε συνδυασμό με αισθήματα παράνοιας, διαγνώστηκε με Πάρκινσον ένα χρόνο πριν από το θάνατό του και πήρε φάρμακα για τη βελτίωση της κατάστασης