Η Hailey Bieber δέχθηκε μήνυση για παραβίαση εμπορικού σήματος μετά την κυκλοφορία της σειράς περιποίησης

22.06.2022
Η Hailey Bieber δέχθηκε μήνυση για παραβίαση εμπορικού σήματος μετά την κυκλοφορία της σειράς περιποίησης
Η RHODE, μια εταιρεία μόδας, κατέθεσε μήνυση κατά του μοντέλου για παραβίαση εμπορικού σήματος

Η Hailey Baldwin Bieber μηνύεται για παραβίαση εμπορικού σήματος από μια 9χρονη εταιρεία μόδας που μοιράζεται το όνομα της σειράς περιποίησης της επιδερμίδας της, Rhode – που είναι το μεσαίο όνομα της Bieber. Οι συνιδρυτές της μάρκας ένδυσης RHODE, Purna Khatau και Phoebe Vickers, υπέβαλαν μήνυση κατά του μοντέλου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Η Hailey Bieber κυκλοφόρησε τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης

Στην κατάθεση, η Khatau λέει ότι αυτή και η Vickers ίδρυσαν την εταιρεία τον Μάιο του 2013 και έκτοτε «αφοσιωθήκαμε στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της επωνυμίας RHODE μέσα από πολλές προσωπικές θυσίες και δυσκολίες». Τώρα θεωρείται μια αξιόπιστη μάρκα που πωλείται σε πολυτελή καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Saks Fifth Avenue και Neiman Marcus και φοριέται από διασημότητες όπως η Beyoncé, η Rihanna και η Mindy Kaling. Οι Khatau και Vickers κατέχουν το εμπορικό σήμα RHODE για πολλά κοινά είδη ένδυσης και αξεσουάρ. Έχουν επίσης υποβάλει αιτήσεις για να επεκταθούν σε άλλους τομείς, όπως είδη οικιακής χρήσης και εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκταθούν στο μακιγιάζ και την περιποίηση του δέρματος.

Η Eva Mendes κάνει διακοπές στην Ελλάδα και γέμισε το instagram Ελλάδα

Η Bieber κυκλοφόρησε τη σειρά περιποίησης της επιδερμίδας νωρίτερα αυτό το μήνα και η Khatau λέει ότι αυτή και η Vickers άρχισαν αμέσως να βλέπουν «σύγχυση στην αγορά», η οποία έχει ήδη βλάψει το brand τους. Σύμφωνα με τη μήνυση, η σύγχυση στην αγορά δημιουργείται και μέσα από τα social media αφού τόσο η Hailey όσο και ο Justin Bieber προωθούν τη skincare σειρά στους πάνω από 45 εκατομμύρια followers χρησιμοποιώντας το @rhode, που αρχικά είχε δοθεί από το Instagram στο fashion brand.

«Έχουμε πραγματικές ανησυχίες για το μέλλον», λέει η Khatau στην αγωγή. «Βάζουμε αίμα, ιδρώτα και δάκρυα σε αυτή τη μάρκα για χρόνια... Είναι απογοητευτικό για μένα το γεγονός ότι μια γυναίκα επιχειρηματίας, της οποίας είμαστε από καιρό θαυμαστές, προσπαθεί να καταπνίξει αυτό που έχουμε χτίσει. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να πετύχουμε και η χρήση του ονόματός μας βλάπτει την εταιρεία μας, τους υπαλλήλους μας, τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας», ανέφεραν στη δήλωση.

Οι συνιδρυτές είπαν ότι η Hailey προσπάθησε να αγοράσει τα δικαιώματα του ονόματος πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά αρνήθηκαν.