Η Amber Heard καταθέτει και κατηγορεί «τέρας» Johnny Depp για σεξουαλική επίθεση -μεταξύ άλλων

05.05.2022
Η Amber Heard καταθέτει και κατηγορεί «τέρας» Johnny Depp για σεξουαλική επίθεση -μεταξύ άλλων
Η ηθοποιός είπε στο δικαστήριο ότι τη χτύπησε επανειλημμένα με οργή που προκλήθηκε από ναρκωτικά

Η Amber Heard κατηγόρησε τον Johnny Depp ότι αυτοαποκαλείται «τέρας», τη χτυπούσε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια οργής που προκλήθηκε από ναρκωτικά, της έσπασε έπιπλα και κάποια στιγμή της επιτέθηκε σεξουαλικά καθώς αναζητούσε για κοκαΐνη που πίστευε ότι εκείνη του είχε κρύψει.

Η Heard πήρε θέση μάρτυρα στο δικαστήριο της Virginia κατά τη διάρκεια της αγωγής του Depp για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του – μια δίκη τεσσάρων εβδομάδων που μέχρι στιγμής είχε επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην εκδοχή του Depp για τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του ταραχώδους γάμου τους, που διήρκησε 15 μήνες. H Heard περιέγραψε πώς κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με φίλους τον Μάιο του 2013, ο Depp έσκισε το φόρεμά της, της έσκισε το εσώρουχο και κόλλησε τα δάχτυλά του «μέσα» της. «Έψαχνε τα ναρκωτικά του, την κοκαΐνη του». Η ίδια ισχυρίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ότι ο Depp την κράτησε από το λαιμό και την προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να «τη σκοτώσει».

Μιλώντας στην ακρόαση, είπε: «Παλεύω να βρω τις λέξεις για να περιγράψω πόσο οδυνηρό είναι αυτό… είναι φρικτό για μένα να κάθομαι εδώ για εβδομάδες και να ξαναζω τα πάντα, να ακούω ανθρώπους που ήξερα, κάποιους καλά, κάποιους όχι. Αυτό ήταν ένα από τα πιο οδυνηρά και δύσκολα πράγματα που έχω περάσει, σίγουρα».

Johnny Depp εναντίον Amber Heard: Οι μέχρι στιγμής μεγαλύτερες αποκαλύψεις της δίκης

Η ζωή της Heard και η γνωριμία της με τον Depp

Η Heard περιέγραψε τυπικές δραστηριότητες από την ανατροφή της στο Τέξας, από την ιππασία μέχρι την εργασία στην κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα της, όπου απαντούσε στα τηλέφωνα, και στη συνέχεια σε ένα πρακτορείο μοντέλων, όπου κέρδιζε αρκετά για να τραβήξει επαγγελματικές φωτογραφίες και για να μετακομίσει στο Hollywood. Η ηθοποιός γνώρισε τον Depp όταν έκανε οντισιόν για το "The Rum Diary" του Bruce Robinson. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Πουέρτο Ρίκο το 2011, οι ηθοποιοί έπρεπε σύμφωνα με το σενάριο να φιληθούν. «Δεν ήταν σαν μια κανονική σκηνή στη δουλειά, οι γραμμές ήταν θολές. Έπιασε το πρόσωπό μου και με τράβηξε μέσα και με φίλησε πραγματικά. Μάζεψε το πίσω μέρος της ρόμπας μου με τη μπότα του και γύρισα κάπως και γέλασα… Με έσπρωξε παιχνιδιάρικα κάτω στον καναπέ. Παιχνιδιάρικα και με φλερτ».

Η αρχή της σχέσης τους

Η αποπλάνηση του Depp συνεχίστηκε, είπε, με την Heard «να τον απομακρύνει». Αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, η Heard είπε ότι βρίσκονταν και οι δύο σε σχέσεις. Μήνες αργότερα, ο Depp της τηλεφώνησε και κάλεσε την Heard στο σπίτι του στο Beverly Hills, φαινομενικά για να πιει ένα ποτό μαζί του και με τον Robinson. «Σαφώς δεν αφορούσε την ταινία, αν ξέρετε τι εννοώ», είπε. Ο Depp, είπε, της έστειλε ένα φόρεμα που περιέγραψε ως χαρτί περιτυλίγματος - «ευτυχισμένο τύλιγμα», έγραψε. Έστειλε κιθάρες και άλλα δώρα. Τέλος, στην περιοδεία του "Rum Diary" στο Λονδίνο, κοιμήθηκαν μαζί. «Με φίλησε και τον φίλησα πίσω. Ήταν μια όμορφη και περίεργη εποχή. Ερωτευόμασταν. Για την υπόλοιπη περιοδεία του Τύπου ήταν σε εξέλιξη, ας το πούμε έτσι». Ο Depp την κάλεσε στο σπίτι του στις Μπαχάμες. «Έμοιαζε σαν όνειρο, σαν απόλυτη μαγεία. Ερωτεύτηκα απόλυτα αυτόν τον άντρα», είπε στο δικαστήριο. «Όταν ήμουν μαζί του, ένιωθα ηλεκτρισμό στο σώμα μου. Είχα πεταλούδες. Δεν μπορούσα να δω καθαρά. Ένιωσα ότι αυτός ο άντρας με ήξερε, με είδε, με έναν τρόπο που κανείς άλλος δεν το είχε κάνει».

Η Amber Heard αξιολογήθηκε με δύο διαταραχές προσωπικότητας

Η αλλαγή συμπεριφοράς και τα βίαια περιστατικά

Όμως, όπως κατέθεσε η Heard, ο Depp άρχισε «απλώς να εξαφανίζεται και δεν μπορούσες να τον πιάσεις. Εξαφανιζόταν και επέστρεφε. Ήταν διαφορετικός». Η Heard κατέθεσε για την πρώτη φορά που ο Depp φέρεται να τη χτύπησε, λέγοντας στους ενόρκους: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου άλλαξε τη ζωή». Οι δυο τους κάθονταν σε έναν καναπέ και έπιναν, είπε. Ένα «βάζο κοκαΐνης» υπήρχε κοντά, και η Heard ρώτησε τον Depp για το τατουάζ «Wino Forever» που έχει στο χέρι του. «Πιστεύεις ότι είναι αστείο, σκύλα;» είπε αφού τη χτύπησε. «Γέλασα γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να είναι ένα αστείο. Δεν κουνήθηκα, φρίκαρα, γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Μετά με χαστούκισε άλλη μια φορά. Χάνω την ισορροπία μου στην άκρη του καναπέ και ευχόμουν τόσο πολύ να πει ότι αστειευόταν». Η Heard είπε ότι ο Depp την χαστούκισε ξανά. Ο Depp έπεσε στα γόνατα και έκλαιγε, είπε. «Δεν θα το κάνω ποτέ ξανά, λυπάμαι πολύ, μωρό μου… Σκέφτηκα ότι άφησα το τέρας μακριά», είπε ο Depp, σύμφωνα με την κατάθεση της Heard. Η Heard είπε ότι ήξερε ότι έπρεπε να φύγει, αλλά δεν ήθελε.

Σύμφωνα με την Heard, ο Depp τηλεφώνησε λίγες μέρες αργότερα για να πει «ότι προτιμούσε να του κόψει το χέρι» παρά να το βάλει πάνω της. H Heard κατέθεσε ότι ο Depp ήταν βαθιά ζηλιάρης και ότι η ζήλια του μετέτρεψε τη σχέση τους σε «έναν αγώνα χωρίς τέλος». «Ήταν μια περιστρεφόμενη πόρτα κατηγοριών», είπε η Heard στους ενόρκους. «Ήμουν γνωστή με κάποιον και με κατηγορούσε ότι είχα σχέση μαζί του». Κατά καιρούς, είπε η Heard, ο Depp εξαφανιζόταν για να γίνει καθαρός και νηφάλιος. «Όταν τελείωνε, γινόταν ξανά αυτός ο απίστευτος, ζεστός, γενναιόδωρος, ευγενικός άνθρωπος που αγαπούσα». Αλλά η αρνητική συμπεριφορά του Depp επέστρεψε, είπε, και άρχισε να προβλέπει τις διαθέσεις και τη συμπεριφορά του.

Η Heard συνέχισε να καταθέτει ότι ο Depp, ο οποίος είπε ότι έπινε, την απείλησε να τη σκοτώσει ενώ οι δυο τους βρίσκονταν στις Μπαχάμες. «Με άρπαξε από το λαιμό και με κράτησε εκεί για ένα δευτερόλεπτο και μου είπε ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει και ότι είμαι ντροπιαστική», είπε. Η κόρη του, Lily-Rose Depp, ήταν αναστατωμένη από τη συμπεριφορά του πατέρα της, είπε η Heard, και ο Depp της επιτέθηκε επειδή νόμιζε ότι είχε μιλήσει στα παιδιά του για τους εθισμούς του. Η Heard έφυγε από το νησί παίρνοντας μαζί της τη Lily-Rose. Η Heard κατέθεσε επίσης ότι ο πρώην σύζυγός της λιποθυμούσε και έχανε τον έλεγχο των σωματικών του λειτουργιών.

Τι υποστηρίζει ο Johnny Depp

Ο Depp κατέθεσε ότι δεν χτύπησε ποτέ την Heard, και ότι, στην πραγματικότητα, έπεσε θύμα κακοποίησης και ότι η γυναίκα του τον γρονθοκόπησε και τον χτύπησε πολλές φορές. Ο Depp είπε για την Heard ότι είχε «ανάγκη σύγκρουσης».