Πασίγνωστη γυναίκα δεν έφυγε από το σπίτι της για 322 ημέρες λόγω COVID-19

02.05.2022
Πασίγνωστη γυναίκα δεν έφυγε από το σπίτι της για 322 ημέρες λόγω COVID-19
"Ήμουν τόσο προσεκτική που οι φίλοι μου με κορόιδευαν"

Η Oprah Winfrey μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την αντίδραση της στον COVID-19, καθώς και για το τι της έχει διδάξει η πανδημία σχετικά με την ανισότητα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική.

"Δεν έφυγα από το σπίτι για 322 ημέρες – κυριολεκτικά δεν έβγαινα από το σπίτι", είπε η 68χρονη παρουσιάστρια στους Los Angeles Times, συζητώντας το νέο της ντοκιμαντέρ "The Color of Care", το οποίο επικεντρώνεται στις φυλετικές ανισότητες στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Λέγοντας ότι ήταν "τόσο προσεκτική" με τον εαυτό της που οι φίλοι της την κορόϊδευαν, η Winfrey σημείωσε ότι αυτό που την εξέπληξε περισσότερο όταν έζησε την πανδημία "είναι πόσο καλά μπόρεσα να προσαρμοστώ στην απομόνωση και να μην είμαι κοντά με άλλους ανθρώπους".

Rihanna: Οι τελευταίες φωτογραφίες της αποκάλυψαν ένα σημάδι που έχουν πολλές εγκυμονούσες

"Θυμάμαι ένα στενό μου φίλο να μου λέει 'Δεν σου λείπει να είσαι κοντά με άλλους ανθρώπους;' και είπα 'Ε, όχι πραγματικά'. Και νομίζω ότι οφείλεται στο ότι κάθε μέρα, βρισκόμουν σε ένα κοινό 350 ατόμων δύο φορές την ημέρα στο "The Oprah Winfrey Show", έκανα χειραψίες και έδινα αυτόγραφα και selfies, και υπήρχε πολλή προσοχή και έκθεση. Μπορούσα να είμαι με τον εαυτό μου με τρόπο που δεν μπορούσα εδώ και χρόνια, γιατί συνήθως, ακόμα κι αν παίρνω άδεια για τον εαυτό μου, σκέφτομαι ποιο είναι το επόμενο πράγμα που θα έρθει", πρόσθεσε. "Συνολικά, μπόρεσα να προσαρμοστώ γιατί έχω την ικανότητα να βρίσκομαι σε αυτήν την παρούσα στιγμή και να ζω αυτή τη στιγμή χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για την επόμενη. Μπορείς να το κάνεις αυτό όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το από πού θα έρθει ο επόμενος μισθός σου. Δεν έπρεπε να ανησυχώ για πράγματα όπως αν θα μπορώ να πάρω φαγητό, αν θα μπορώ να έχω τα φώτα αναμμένα και αν θα μπορώ να φροντίζω τα παιδιά μου".

Αυτές οι σκέψεις, μαζί με ένα άρθρο που διάβασε για το θύμα του COVID-19, Gary Fowler, ήταν που ώθησαν τη Winfrey να κάνει το "The Color of Care", το οποίο δείχνει πώς η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις ανισότητες που υπάρχουν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης όσον αφορά στους ασθενείς, στο φυλετικό τους προφίλ και στο πού ζουν. Η Winfrey είπε ότι ήταν "σοκαρισμένη" και "έκπληκτη" διαβάζοντας ιστορίες για έγχρωμους ανθρώπους που αντιμετώπισαν εμπόδια στη φροντίδα του COVID-19 με αποτέλεσμα τον θάνατο.