Διάσημος ηθοποιός δηλώνει ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση

14.04.2022
Διάσημος ηθοποιός δηλώνει ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση
Έχει δεχθεί κατηγορίες από είκοσι γυναίκες

Ο Cuba Gooding Jr. ομολόγησε την ενοχή του στο ότι άγγιξε με τη βία μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης πριν από χρόνια. Ο 54χρονος ηθοποιός, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1997 για την ερμηνεία του στον Jerry Maguire, κατηγορήθηκε το 2019 για ένα πλημμέλημα για βίαιο άγγιγμα, αφού μια γυναίκα τον κατηγόρησε ότι τη χάιδεψε. Το Associated Press ανέφερε ότι μια 29χρονη γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι ο Gooding, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, άρπαξε το στήθος της στο Magic Hour Rooftop Bar & Lounge.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού εκείνη την εποχή, είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν «σοκαρισμένος που αυτή η υπόθεση διώκεται», κατηγορώντας τη γυναίκα ότι προσπάθησε να κερδίσει τα «15 λεπτά φήμης».

Amber Heard: Ο Johnny Depp με κακοποίησε με μπουκάλια

Μήνες μετά τη σύλληψή του το 2019, ο Gooding κατηγορήθηκε σε δύο επιπλέον υποθέσεις σχετικά με περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν το 2018. Μια γυναίκα κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι τσίμπησε τους γλουτούς της αφού έκανε ένα σεξουαλικά υποτιμητικό σχόλιο στο Tao Downtown της Νέας Υόρκης. Μια άλλη γυναίκα κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι την άγγιξε με τη βία ακατάλληλα στο Lavo Nightclub.

Πριν από τη συμφωνία ένστασης, ο δικαστής της υπόθεσης είχε αποφασίσει ότι εάν ο Gooding πήγαινε σε δίκη, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να καλέσουν άλλες δύο γυναίκες για να καταθέσουν για τους ισχυρισμούς τους, δυνητικά εμφανίζοντας ένα μοτίβο καταχρηστικής συμπεριφοράς. Όταν ο Gooding αποδέχθηκε τη συμφωνία ένστασης στο δικαστήριο την Τετάρτη, ο δικαστής αντέστρεψε αυτή την προηγούμενη απόφαση.

Περισσότερες από δώδεκα γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Gooding για σεξουαλικά κακή συμπεριφορά που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.