Δήμητρα Ματσούκα: "Αν πάρω Όσκαρ δεν θα το δεχτώ"

09.04.2022
Δήμητρα Ματσούκα: "Αν πάρω Όσκαρ δεν θα το δεχτώ"
Όσα είπε στο "Studio 4"

Καλεσμένη στην εκπομπή "Studio 4" βρέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα, μιλώντας για την επαγγελματική της ζωή.

Συγκλονίζει η Αγγελική Νικολούλη: «Με σημάδευε με όπλο ενώ κρατούσα αγκαλιά τον γιο μου»

Αναφερόμενη στην άρνηση της να δίνει συνεντεύξεις και να φωτογραφίζεται για εξώφυλλα αποκάλυψε: "Είχα έναν φόβο απέναντι στην αισθητική των μέσων. Επειδή μεγάλωσα σε ένα σπίτι που κυκλοφορούσαν συνέχεια ξένα περιοδικά, είχα μεγάλη αγάπη στις ωραίες και φανταστικές φωτογραφίσεις που έβλεπα. Είχα την τύχη γιατί ήταν οι χρυσές εποχές που γινόντουσαν πολύ ωραίες παραγωγές. Τρελά πράγματα γινόντουσαν. Κάπου στο τέταρτο-πέμπτο, αυτό συνέβη το 2004, είπα 'Τέλος, ως εδώ!' και δεν ξαναέκανα ποτέ. Δεν άντεχα να είμαι έρμαιο αυτής αγοραίας διάθεσης 'να πουλήσουμε' οπότε θα κοντύνουμε, θα μεγαλώσουμε, ενώ οι μέσα φωτογραφίσεις ήταν αντάξιες των ξένων περιοδικών και το λέω μετά βεβαιότητας αυτό. Δεν μου άρεσε αυτή η εξαπάτηση γιατί δίναμε πάντα τα χέρια για το τι θα μπει και έμπαινε πάντα κάτι άλλο και πάντα ο ένας κατηγορούσε τον άλλον".

Δανάη Μπάρκα: Το λάθος που της κόστισε σε τηλεθέαση

Η ίδια επίσης αφηγήθηκε ένα περιστατικό με τον Πέτρο Κωστόπουλο, όταν δεν την άρεσε μια από τις φωτογραφίες που ήθελαν να βάλουν εξώφυλλο στο περιοδικό μετά τη φωτογράφηση: "Είχαμε κάνει ένα εξώφυλλο που είχε κάνει η Belucci, αυτό με το μέλι, αλλά μου είχαν πει αν δεν σου αρέσει δεν θα μπει, μην ανησυχείς και τους είχα πει ότι δεν μου αρέσει και μου είπαν ότι θα μπει γιατί έχει κοστίσει αυτή η φωτογράφηση. Πληρωνόμασταν τότε οι ηθοποιοί της τηλεόρασης, έφυγα, πήγα στην τράπεζα, πήρα 500.000, γύρισα κι όταν τις έβγαλα ήταν σίγουρα ο Πέτρος και άλλος ένας κι όταν τις έβγαλα πετάχτηκαν στην άλλη άκρη του γραφείου σαν να έβγαλα βόμβα. Τελικά μπήκε αλλά έγινε ξανά η φωτογράφιση για να είμαι πιο ευχαριστημένη. Δεν το έκαναν γιατί με συμπαθούσαν. Ο λόγος που με καλούσαν στα εξώφυλλα ήταν καθαρά για το δικό τους καλό. Το ήξερα ότι πουλάω. Το διαπραγματεύτηκα σωστά, ειδικά όσον αφορά το οικονομικό του κομμάτι. Επίσης, το γύρισα πολύ ωραία και με σωφροσύνη. Καλά το πήγα".

Η ηθοποιός δήλωσε επίσης: "Ήμουν πολύ σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα πάρω τον Χρυσό Φοίνικα. Το πίστευα πολύ ότι θα κάνω ταινία, θα πάει στο Φεστιβάλ των Καννών και θα πάρω και βραβείο ερμηνείας. Αυτή ήταν μιας στιγμή μεγαλείου μου. Το Όσκαρ έχω σκεφτεί ότι δεν θα το δεχτώ. Θα στείλω κάποιον που θα πει και τους λόγους που δεν το δέχομαι. Μέχρι πρότινος δεν μου άρεσαν οι ταινίες που έπαιρναν Όσκαρ και έχω και διαφωνίες με την αμερικανική πολιτική σε διάφορα συμβάντα...".