Πάτρα: Η λύση του γρίφου στο έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, η κεταμίνη, η σύλληψη της μητέρας και η παραίτηση Λύτρα

31.03.2022
Πάτρα: Η λύση του γρίφου στο έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, η κεταμίνη, η σύλληψη της μητέρας και η παραίτηση Λύτρα
Συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί από χτες τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Η υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα και η εξιχνίαση του μας αφορά όλους.

Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας των τριών κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, έφερε κύμα οργής και αγανάκτησης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της. «Φόνισσα», βρίζοντας και γράφοντας , πάνω στα κλειστά παράθυρα. «Θάνατος στους παιδοκτόνους»,

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες το απόγευμα η αστυνομία σχετικά με τη σύλληψη της 33χρονης, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Νωρίτερα, της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Μόλις η Ρούλα Πισπιρίγκου, ολοκλήρωσε τη συνέντευξη που έδινε σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας, της χτύπησαν την πόρτα κι εκείνη ακολούθησε με προθυμία. «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας», είπε. «Είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις». Ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και είπε: «Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 - 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της. Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ''έφυγαν'' από τα χέρια της μητέρας τους», πρόσθεσε.

«Η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή στη Τζωρτζίνα».

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega, σημειώνοντας πως στο μικροσκόπιο μπαίνουν, πλέον, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών. «Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά. Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».

Παραίτηση Λύτρα

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας. Η επίσημη ανακοίνωσή του.

Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού. Αποστολος Λυτρας