Britney Spears: Το body-shaming από τον πατέρα της, την έκανε να σκεφτεί μέχρι και πλαστική επέμβαση στο στήθος της

31.03.2022
Britney Spears: Το body-shaming από τον πατέρα της, την έκανε να σκεφτεί μέχρι και πλαστική επέμβαση στο στήθος της
Υπάρχουν πολλές γυναίκες μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας που ξέρουν και καταλαβαίνουν πώς είναι να ελέγχεται εξονυχιστικά το σώμα τους από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό. Μεταξύ αυτών των celebrities, η Britney Spears γνωρίζει καλύτερα από όλους πόσο δύσκολο είναι να ανατρέψει αυτό το διαπεραστικό βλέμμα ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τη σωματική αυτονομία της

Αλλά σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, η Spears ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με το πώς τα χρόνια τραύματα που συνδέονται με τα body-shaming σχόλια του πατέρα της Jamie Spears, την επηρέασαν αρκετά ώστε να σκεφτεί ακόμα και τη λύση της πλαστικής εγχείρησης.

«Είναι τρελό να ζω στο Λος Άντζελες… Σκεφτόμουν να φτιάξω το στήθος μου… τα βυζιά μου είναι αρκετά μικρά», έγραψε η Spears σε πρόσφατη ανάρτηση της. Αφού έχασε περίπου «7 κιλά τους τελευταίους 6 μήνες», η δημοφιλής τραγουδίστρια ήταν «περίεργη για το τι θα έλεγε ο γιατρός». Αλλά μετά την επίσκεψη σε έναν πλαστικό γιατρό, η Spears ανέλυσε ακριβώς γιατί έδωσε ακόμη περισσότερη προσοχή στην εμφάνισή της.

«Ναι, με ενδιαφέρει και οποιοσδήποτε θα το έκανε αν έβλεπε τον εαυτό του όπως εγώ», συνέχισε η Spears. «Ο μπαμπάς μου πάντα μου έλεγε ότι ήμουν χοντρή και το να είμαι το υπέρβαρο κορίτσι στη σκηνή δεν ήταν διασκεδαστικό… ήταν ταπεινωτικό!!!» Η δημιουργός του «Toxic» μοιράστηκε στο παρελθόν, πόσο δύσκολη ήταν η ζωή υπό την επιμέλεια του πατέρα της, η οποία τελικά έληξε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από περίπου 13 χρόνια. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Spears αντιμετώπισε τόσο σκληρές κριτικές για το σώμα της, κυρίως πάνω στο θέμα του πάχους, που την έχουν επηρεάσει μέχρι σήμερα.

Britney Spears: Γιορτάζει την ελευθερία της με δυο, νέες ολόγυμνες φωτογραφίες

«Είμαι απολύτως θύμα όλων των κοινωνικών αντικειμενοποιήσεων και εκμεταλλεύσεων, τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες», έγραψε η Spears, διατυπώνοντας στοχαστικά πώς το σώμα της σχολιάζεται, συζητείται και αντικειμενοποιείται εδώ και χρόνια. Μετά την επίσκεψη της στο ιατρείο, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν η Spears σκέφτεται να κάνει οποιοδήποτε είδος αισθητικής επέμβασης. Σε αυτό το σημείο της ζωής της, η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν και δεν πρέπει να βασίζεται σε όσα έχει πει ή σκεφτεί κάποιος άλλος για το σώμα της. Φαίνεται όμως ότι η σταρ της ποπ έχει μια θετική στάση, γράφοντας: «Προσωπικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι είτε είναι αδύνατοι, ηλικιωμένοι, χοντροί, οτιδήποτε... αν είσαι χαρούμενος και έχεις καλή ενέργεια, είσαι 100% ελκυστικός».

Θα συμφωνήσουμε μαζί σου Britney!

Νικολέτα Μακρή