Oscars 2022: Ο Will Smith χτύπησε live τον Chris Rock - Αντέδρασε σε αστείο που έκανε για τη σύζυγό του Jada

28.03.2022
Oscars 2022: Ο Will Smith χτύπησε live τον Chris Rock - Αντέδρασε σε αστείο που έκανε για τη σύζυγό του Jada
Η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου ολοκληρώθηκε χθες όμως, για κάποιο λόγο, ουδείς μιλά για τους νικητές σήμερα. "Πρωταγωνιστής" της βραδιάς -αλλά υπό άλλη έννοια- ήταν ο ηθοποιός που ναι μεν κέρδισε το βραβείο του Ά' Ανδρικού Ρόλου, όμως ήταν άλλη η στιγμή του που θα μείνει στην ιστορία.

Βραδιά Όσκαρ η χθεσινή. Στη λίστα με τους νικητές είχαμε εκπλήξεις και μία από αυτές ήταν ο Will Smith ο οποίος κέρδισε το πρώτο του χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία "King Richard" 32 χρόνια μετά την breakthrough τηλεοπτική του εμφάνιση ως "Πριγκιπας του Bel Air".

O 53χρονος ηθοποιός ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές όμως η νίκη του αυτή επισκιάστηκε από κάτι πρωτόγνωρο που είχε συμβεί -ή, μάλλον, κάτι που είχε κάνει ο ίδιος- μερικά λεπτά νωρίτερα.

Η σκηνή κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας παγωμάρα σε όποιον τη βλέπει -και την ξαναβλέπει.

Ως ένας από τους παρουσιαστές, ο Chris Rock ανέβηκε στη σκηνή και στον μονόλογό του "ασχολήθηκε" με αρκετό κόσμο -όπως ακριβώς έκαναν ανέκαθεν οι κωμικοί σε αυτό τον ρόλο. Αφού είπε τα αστεία του για το ζεύγος Bardem/Cruz που ήταν αμφότεροι υποψήφιοι, ο Rock περιέλαβε την Jada Pinkett Smith η οποία καθόταν μπροστά του και εστίασε κυρίως στο hair look -ως γνωστό, η ηθοποιός έχει χάσει όλα τα μαλλιά της λόγω αλωπεκίας.

"Jada, σ' αγαπώ", είπε ο παρουσιαστής, συμπληρώνοντας "Ανυπομονώ να σε δω στο GI Jane 2" παραπέμποντας σαφώς στην ταινία όπου η Demi Moore είχε ξυρίσει το κεφάλι της για τον ρόλο. Και εκεί συνέβη το παράδοξο. Και σε απευθείας μετάδοση! Ενώ ο Will Smith φαίνεται ξεκάθαρα να διασκεδάζει με το αστείο αυτό η Jada έδειξε φανερά ενοχλημένη.

Χωρίς να δείξει ο φακός τι μεσολάβησε -ενδεχομένως να προκύψει υλικό που να δείχνει την Jada να ζητά δικαίωση από τον σύζυγό της- ο Smith σηκώθηκε από τη θέση του και -σχεδόν χαμογελώντας- περπάτησε μέχρι τον παρουσιαστή και τον χαστούκισε με μεγάλη δύναμη, αφήνοντας άναυδο το κοινό -και τον ίδιο φυσικά, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις, όμως η παγωμάρα ήταν τεράστια (και εύλογα)

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Ιδου το βίντεο στο οποίο αφού επέστρεψε στο κάθισμά του, ο Will Smith ακούγεται να λέει επιδεικτικά: "Μην πιάνεις τη γυναίκα μου στο γ@*^%$ο στόμα σου".

Στο διάλειμμα που ακολούθησε ο ηθοποιός δέχτηκε παρηγοριά από συναδέλφους του, μεταξύ των οποίων και ο συνυποψήφιός του -και ήδη βραβευμένος με Όσκαρ- Denzel Washington

Η στιγμή της βράβευσης και η κατάρευση

Λίγο αργότερα ήρθε η στιγμή για τη βράβευση του ηθοποιού που θα κέρδιζε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και ο φάκελος έγραφε το όνομα του Will Smith ο οποίος φαίνεται ότι ενθουσίασε την Ακαδημία στον ρόλο του Richard Williams, πατέρα των αστέρων του τέννις Serena και Venus Williams την πορεία του οποίου ακολουθεί στην ταινία.

Ο Smith ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο του και πολύ γρήγορα φάνηκε ότι συναισθηματικά δεν θα άντεχε. Κατέρρευσε μιλώντας τα όσα νιώθει ότι περιμένει από εκείνον ο Θεός, για το πώς καλείται να προστατεύει τους δικούς τους ανθρώπους και το πώς θα πρέπει να ανέχονται την προδοσία σε αυτό το επάγγελμα. Ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και από τους συνυποψηφίους του -αλλά όχι από τον Chris Rock- και ευχαρίστησε πολύ κόσμο μεταξύ των οποίων και τη μητέρα του, την οικογένειά του και τη σύζυγό του.

Μία, πραγματικά, έντονη στιγμή, από έναν ηθοποιό που τον τελευταίο καιρό είχε απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη σχετικά με την απόφαση που είχε πάρει να ανοίξει την καρδιά το για τα όσα τον προβληματίζουν και να μιλήσει σε όλους για όλα. Χαρακτηριστικό το περιστατικό με ανθρώπους που συγκέντρωναν υπογραφές ώστε εκείνος και η Jada να σταματήσουν να μιλούν δημόσια για την ερωτική τους ζωή.

Οι δημόσιες αντιδράσεις

Η μεγάλη βραδιά τελείωσε όμως ο απόηχος ακόμη έχει μείνει και σε αυτόν, έχουμε αντιδράσεις για την βίαιη έκρηξη του ηθοποιού και στο Twitter. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορούν για την ανοχή που έδειξε το Χόλιγουντ στο περιστατικό. "Είναι δυνατό να επιτρέπεται στον Will Smith να σηκώνεται στη σκηνή και να χαστουκίζει Live τον Chris Rock και μετά να ξανασηκώνεται να παραλάβει το βραβείο και ο κόσμος να τον χειροκροτεί όρθιος", είναι μία απορία που εκφράζεται -και συμμεριζόμαστε, για να είμαστε ειλικρινείς.

Ιδού μερικές τέτοιες αντιδράσεις και σίγουρα αναμένεται συνέχεια.

Ζωή Κίττα

Τελευταία τροποποίηση στις 09.03.2023 - 17:17