Τhe Crown: Έκλεψαν έπιπλα και κοσμήματα από τα γυρίσματα της σειράς

02.03.2022
Τhe Crown: Έκλεψαν έπιπλα και κοσμήματα από τα γυρίσματα της σειράς
Κάποιος έκλεψε τα κοσμήματα του The Crown! Τουλάχιστον ήταν το Crown του Netflix και όχι το πραγματικό, θα πει κάποιος! Μετά από την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από τα αληθινά Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - κάτι που συνέβη πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο - τώρα κλάπηκαν αντικείμενα αξίας έως και 150.000 λιρών από τα σκηνικά της επιτυχημένης σειράς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Νότιο Γιορκσάιρ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ανάμεσα στα αντικείμενα που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα γυρίσματα της σειράς του Netflix, ήταν ένα αντίγραφο ενός αυγού Fabergé του 1897 που αγοράστηκε από τον παππού της βασίλισσας Ελισάβετ Β' Γεώργιο Ε' το 1933. Επίσης ένα ασημένιο και ένα χρυσό κηροπήγιο, κοσμήματα, κρυστάλλινα σκεύη και ένα ασημένιο μπουντουάρ ήταν μεταξύ των 350 αντικειμένων που κλάπηκαν από τρία φορτηγά στο Νότιο Γιορκσάιρ.

Οι περιγραφές των κλεμμένων αντικειμένων δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα τεχνών και αντικών, Antiques Trade Gazette σε μια προσπάθεια να ανακτηθούν τα κλοπιμαία, σε περίπτωση που οι κλέφτες προσπαθήσουν να τα πουλήσουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ είπε στο Variety ότι «Οι αξιωματικοί ερεύνησαν το περιστατικό, αλλά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία δεν καταλήγουν πουθενά».

Αν και ήταν δυσάρεστο το γεγονός της απώλειας των βασικών επίπλων που συμβάλλουν στην αυτοκρατορική ατμόσφαιρα του σκηνικού της σειράς, οι fans του The Crown μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι καθώς εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα γυρίσματα να καθυστερήσουν». Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα κλεμμένα αντικείμενα θα αντικατασταθούν.

Η πρεμιέρα της πέμπτης σεζόν θα γίνει τον Νοέμβριο του 2022. Η σειρά, η οποία θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του '90, θα περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο καστ, συμπεριλαμβανομένης της Imelda Staunton του Harry Potter ως βασίλισσας Ελισάβετ, της Elizabeth Debicki ως πριγκίπισσας Diana, καθώς και των Dominic West, Lesley Manville, Olivia Williams και Jonathan Pryce.