6 σταρ που δηλώνουν δημόσια κατά του εμβολίου της COVID-19

11.01.2022
6 σταρ που δηλώνουν δημόσια κατά του εμβολίου της COVID-19
To εμβόλιο για την COVID-19 είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και την προστασία των ζωών των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Ωστόσο, πολλοί διάσημοι έχουν μιλήσει για την απόφασή τους να μην εμβολιαστούν. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι απόψεις είναι επιζήμιες στη μάχη κατά της COVID, οι συγκεκριμένοι σταρ έχουν δημοσιοποιήσει τις προσωπικές τους απόψεις για το εμβόλιο, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί δεν πιστεύουν ότι είναι κατάλληλο για αυτούς. Διάβασε παρακάτω για 6 διάσημους σταρ που είναι κατά του εμβολίου

Doutzen Kroes

Το διάσημο μοντέλο εξήγησε στο Instagram ότι «δεν θα την αναγκάσει κάποιος να εμβολιαστεί. Δεν θα αναγκαστώ να αποδείξω την υγεία μου για να συμμετέχω στην κοινωνία. Δεν θα δεχτώ τον αποκλεισμό ανθρώπων με βάση την ιατρική τους κατάσταση».

Λίγο μετά από μια εβδομάδα, επανέλαβε την άποψή της.

«Το να ακούς μονόπλευρες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, νιώθεις ότι κάνεις το λάθος πράγμα ενώ προστατεύεις το δικό σου και το δικαίωμα όλων. Δεν γελοιοποιώ τη γνώμη κανενός γιατί τη σέβομαι και το μόνο που λέω είναι ότι παρακαλώ να σεβαστούν και τη δική μου».

Nicki Minaj

Η ράπερ Nicki Minaj αποκάλυψε ότι δεν θα έκανε το εμβόλιο ύστερα από μια ερώτηση που της έγινε για το αν θα παραβρεθεί σε μια εκδήλωση. Εκεί ανακοίνωσε τη δυσαρέσκειά της για την απαίτηση εμβολιασμού COVID για την εκδήλωση, αναφέροντάς την, ως έναν από τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει.

«Θέλουν να εμβολιαστείς για το Met. Αν εμβολιαστώ δεν θα το κάνω για το Met. Θα το κάνω μόλις αισθανθώ ότι έχω κάνει αρκετή έρευνα», έγραψε. «Δουλεύω τώρα πάνω σε αυτό. Στο μεταξύ, αγαπητοί μου, να είστε ασφαλείς. Φορέστε τη μάσκα με 2 κορδόνια που πιάνουν το κεφάλι και το πρόσωπό σας. Και όχι χαλαρά».

Anwar Hadid

Ο μικρότερος αδερφός της Gigi και της Bella Hadid, Anwar αποκάλυψε στο Instagram ότι «δεν θα κάνει με τίποτα» το εμβόλιο. Εξήγησε ότι θα προτιμούσε να κολλήσει την COVID και να πάρει αντισώματα με αυτόν τον τρόπο αντί να το κάνει μέσω του εμβολίου.

Ο Hadid, ο οποίος διαγνώστηκε με νόσο του Lyme το 2012, ξεκαθάρισε αργότερα τη στάση του, γράφοντας: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να είναι προσεκτικός με κάθε εμβόλιο ξεχωριστά, εξετάζοντας τις θετικές και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις. Έχω είχα κάνει εμβόλια στο παρελθόν, αλλά ως κάποιος που έχει μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω για τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους».

Μ.Ι.Α.

Στις αρχές της πανδημίας, η μουσικός M.I.A. εξέφρασε ότι προτιμά να πεθάνει παρά να κάνει εμβόλιο για την COVID. Αργότερα διευκρίνισε ότι ενώ «δεν είμαι ενάντια στα εμβόλια», είναι κατά των εταιρειών που ενδιαφέρονται περισσότερο για το κέρδος παρά για τους ανθρώπους. Είπε επίσης ότι δεν ήθελε να δει το εμβόλιο να χρηματοδοτείται από τις τράπεζες ή τον τομέα της τεχνολογίας και των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου. Η M.I.A μοιράστηκε επίσης πρόσφατα τις σκέψεις της σχετικά με τα υποχρεωτικά διαβατήρια εμβολίων, λέγοντας ότι είναι ένα «τρομερό πράγμα για να το κάνει κανείς».

Olivia Newton John

Η Olivia Newton John αποκάλυψε πρόσφατα ότι δεν σχεδιάζει να κάνει το εμβόλιο «αυτή τη χρονική στιγμή», καθώς έχει να διαχειριστεί τον καρκίνο που έχει στον μαστό.

«Δεν είμαι αντιεμβολιάστρια. Είμαι κατά της εισαγωγής υδραργύρου και φυτοφαρμάκων στο σώμα μου, τα οποία υπάρχουν σε πολλά εμβόλια. Για μένα το πραγματικό φάρμακο είναι αυτό που προέρχεται από τη γη. Νομίζω ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται τα εμβόλια επειδή λέει ο γιατρός ότι είναι ασφαλή», είπε στην Αυστραλιανή Herald Sun.

Kirstie Alley

Η Kirstie Alley, η οποία είχε περάσει πρόσφατα COVID -19, αποκάλυψε ότι είναι ανεμβολίαστη και πιστεύει ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ποια απόφαση θα πάρουν. Έχει επίσης μιλήσει κατά των διαβατηρίων εμβολίων, ενώ διερωτάται γιατί οι άνθρωποι που εμβολιάζονται, εξακολουθούν να αρρωσταίνουν.

«Κάντε ένα εμβόλιο αν το θέλετε.. μη συμφωνήσετε ποτέ σε αναγκαστικούς εμβολιασμούς. Είναι το σώμα σας. Σωστά κυρίες;» Η Kristie έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας αργότερα, «Μόλις ξεπέρασα την COVID. Όχι, δεν έχω εμβολιαστεί επειδή έχω αντισώματα καθώς μόλις ξεπέρασα την COVID πριν από 3 εβδομάδες».