Όταν ο Will Smith σκέφτηκε να σκοτώσει τον πατέρα του για να εκδικηθεί" τη μητέρα του

05.11.2021
Όταν ο Will Smith σκέφτηκε να σκοτώσει τον πατέρα του για να εκδικηθεί" τη μητέρα του
Τα συγκλονιστικά απομνημονεύματα του Will Smith

Η ιστορία του Will Smith είναι πιο περίπλοκη από ό,τι γνωρίζαμε. Στο νέο τεύχος του περιοδικού PEOPLE, δημοσιεύτηκε ένα αποκλειστικό απόσπασμα από τα νέα αποκαλυπτικά απομνημονεύματα του 53χρονου ηθοποιού, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου. Σε αυτό, ο Smith αποκαλύπτει οδυνηρά οικογενειακά μυστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματικού περιστατικού παιδικής ηλικίας με τον πατέρα του, που λέει ότι τον σημάδεψε για τα επόμενα χρόνια.

Τοm Hanks: Δάκρυσε σε ζωντανή εκπομπή για στενό φίλο του που έφυγε από τη ζωή (video)

Νωρίς στο βιβλίο, ο Smith αναφέρει την περίπλοκη σχέση που είχε με τον πατέρα του, William Carroll Smith Sr., ο οποίος με τη μητέρα του Caroline Bright μεγάλωσε τον Smith και τα τρία αδέρφια του. "Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, αλλά ήταν επίσης σε κάθε παιχνίδι και ρεσιτάλ μου. Ήταν αλκοολικός, αλλά ήταν νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα κάθε ταινίας μου", γράφει. "Άκουγε κάθε δίσκο. Επισκεπτόταν κάθε στούντιο. Η ίδια έντονη τελειομανία που τρομοκρατούσε την οικογένειά του έβαζε φαγητό στο τραπέζι κάθε βράδυ της ζωής μου".

Ο Smith γράφει ότι μια τρομακτική πράξη βίας που είδε τον πατέρα του να κάνει εναντίον της μητέρας του άλλαξε τη ζωή του για πάντα. "Όταν ήμουν εννέα χρονών, είδα τον πατέρα μου να χτυπάει τη μητέρα μου στο πλάι του κεφαλιού τόσο δυνατά που κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα. Αυτή η στιγμή σε εκείνη την κρεβατοκάμαρα, πιθανώς περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μου, έχει καθόρισε ποιος είμαι".

Για τον ηθοποιό, το τραύμα εκείνης της στιγμής θα επηρέαζε ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του. Εξηγεί: "Μέσα σε όλα όσα έχω κάνει από τότε - τα βραβεία και οι διακρίσεις, οι προβολείς και η προσοχή, οι χαρακτήρες και τα γέλια - υπήρξε μια συγγνώμη στη μητέρα μου για την αδράνειά μου εκείνη την ημέρα. Για την αποτυχία της τη στιγμή. Επειδή απέτυχα να σταθώ απέναντι στον πατέρα μου. Επειδή ήμουν δειλός".

"Αυτό που καταλαβαίνεις ως 'Will Smith', ο εξολοθρευτής MC, είναι σε μεγάλο βαθμό μια κατασκευή – ένας προσεκτικά δημιουργημένος και τελειοποιημένος χαρακτήρας – που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Να κρύβομαι τον εαυτό μου από τον κόσμο.Να κρύψω τον δειλό", προσθέτει ο ίδιος.

"Μία νύχτα, όπως τον πήγαινα ήρεμα με το καροτσάκι από το δωμάτιό του στο μπάνιο, μία σκοτεινή σκέψη με κατέβαλε. Ο δρόμος μεταξύ των δύο δωματίων περνούσε από την κορυφή της σκάλας. Ως παιδί, έλεγα πάντα στον εαυτό μου πως μια μέρα θα εκδικηθώ για τη μητέρα μου. Ότι όταν θα ήμουν αρκετά μεγάλος και δυνατός, όταν δεν θα ήμουν πια δειλός, θα τον σκότωνα. Σταμάτησα μπροστά από την κορυφή της σκάλας. Θα μπορούσα απλά να τον σπρώξω και εύκολα να τη γλίτωνα. Όσο οι δεκαετίες του πόνου, του θυμού και της πικρίας με διακατείχαν, τότε ξεθώριασαν, κούνησα το κεφάλι μου και συνέχισα να οδηγώ τον μπαμπά στο μπάνιο", αφηγείται ο ηθοποιός.

Ο πατέρας του τελικά πέθανε το 2016, με τον Smith να συνειδητοποιεί μετά από τη δύσκολη σχέση τους πως την εσωτερική ηρεμία και γαλήνη δεν θα μπορούσε να την αποκτήσει με υλικά αγαθά, καταλήγοντας πως: "στο τέλος, δεν θα έχει καμία σημασία το πόσο καλά σε αγάπησαν- θα αποκτήσεις το χαμόγελο στα χείλη, με βάση το πόσο καλά τους αγάπησες εσύ."