Alec Baldwin: Μίλησε πρώτη φορά On Camera για τον θάνατο της Halyna Hutchins: « Ήταν φίλη μου» [video]

31.10.2021
Alec Baldwin: Μίλησε πρώτη φορά On Camera για τον θάνατο της Halyna Hutchins: « Ήταν φίλη μου» [video]
Ο Alec Baldwin έκανε τις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά το μοιραίο πυροβολισμό στα γυρίσματα του Rust.

Με τη φωνή του βραχνή και το πρόσωπό του γεμάτο θλίψη, ο Baldwin είπε σε δημοσιογράφο του BackGrid ότι τον είχαν «φιμώσει» από το Τμήμα του Σερίφη της Santa Fe για να μη μιλήσει για τον μοιραίο πυροβολισμό στην Halyna Hutchins.

Ο Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας που γύριζε - Τραυματισμένος και ο σκηνοθέτης

«Ήταν φίλη μου», είπε ο Baldwin για την 42χρονη και μητέρα ενός παιδιού, Hutchins, η οποία σκοτώθηκε στο Bonanza Creek Ranch στις 14 Οκτωβρίου.

«Συμβαίνουν τυχαία ατυχήματα στα κινηματογραφικά πλατό κατά καιρούς, αλλά κανένα σαν αυτό», είπε.

«Αυτό είναι μια περίπτωση στο ένα τρισεκατομμύριο, ένα σε ένα τρισεκατομμύρια συμβάντα».

Ο Baldwin συμφώνησε να μιλήσει για λίγο στον δημοσιογράφο που συνάντησε σε δρόμο στο Vermont, ενώ η σύζυγός του Hilaria στεκόταν εκεί και βιντεοσκοπούσε την τυχαία συνάντηση τους από το κινητό της.

Ο Baldwin είπε ότι ήταν περιορισμένος στα όσα μπορούσε να πει.

«Δεν επιτρέπεται να κάνω κανένα σχόλιο γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη . Μια γυναίκα πέθανε. Ήταν φίλη μου, ήταν φίλη μου», είπε.

«Όταν έφτασα στο Sante Fe για να ξεκινήσω τα γυρίσματα, την πήγα για δείπνο. Ήμασταν ένα πολύ, πολύ καλοκουρδισμένο συνεργείο που γυρίζαμε μαζί μια ταινία όταν συνέβη αυτό το φρικτό γεγονός».

Ο Baldwin ήταν παραγωγός της ταινίας Rust, ενώ εμφανιζόταν και ως πιστολάς στο γουέστερν που γύριζε και το οποίο διαδραματιζόταν στον 19ο αιώνα.

Ο Alec Baldwin είχε ενημερωθεί ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Όταν ρωτήθηκε για τις αυξανόμενες εκκλήσεις για τον τερματισμό της χρήσης αληθινών πυροβόλων όπλων στα κινηματογραφικά πλατό, ο Baldwin είπε ότι υποστηρίζει αυτή την κίνηση.

«Γνωρίζω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της χρήσης πυροβόλων όπλων στα γυρίσματα και είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ», είπε.

Ο Baldwin είπε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επαφή» με τον σύζυγο της Hutchins, Matthew, και ότι «ανησυχεί πολύ» για την οικογένειά της.