Κι όμως, η τραγική ιστορία του Alec Baldwin έχει ξανασυμβεί

25.10.2021
Κι όμως, η τραγική ιστορία του Alec Baldwin έχει ξανασυμβεί
Όταν ο Brandon Lee σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας "The Crow"

Πριν μερικές ημέρες, ανακοινώθηκε πως ο Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας "Rust", στην οποία συμμετέχει.

Ο Alec Baldwin σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας που γύριζε - Τραυματισμένος και ο σκηνοθέτης

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, το συμβάν είχε επαναληφθεί με τον ηθοποιό Brandon Lee, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 28 ετών το 1993 στα γυρίσματα της ταινίας "The Crow" όταν ένας ηθοποιός πυροβόλησε με ένα όπλο που πίστευε ότι ήταν δεν ήταν οπλισμένο.

Το άτομο που ήταν υπεύθυνο για τα props της ταινίας πήγε σε ένα κατάστημα για να αγοράσει μεταξύ άλλων ένα σετ από κανονικές σφαίρες. Καθώς δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σφαίρες στα γυρίσματα, ο υπεύθυνος της παραγωγής τις αποθήκευσε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια μίας σκηνής, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άσφαιρα στο πλατό, και για να εξοικονομηθεί χρόνος, οι παραγωγοί πήραν τις πραγματικές σφαίρες και τις μετέτρεψαν σε άσφαιρα για τα κοντινά πλάνα.

Ο Alec Baldwin είχε ενημερωθεί ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν από τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Δύο εβδομάδες αργότερα, το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε για τη σκηνή όπου ο Brandon Lee δέχεται σφαίρα από τον Funboy, το χαρακτήρα του Michael Massee. Ο Lee υποτίθεται πως θα έμπαινε στο διαμέρισμά του και θα ενεργοποιούσε ένα μηχανισμό που θα προσομοίαζε την πληγή από τον πυροβολισμό. Ο Massee τον πυροβόλησε, ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε και ο Lee έπεσε κάτω.

Το τραγικό τέλος
Ο Lee μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε 6 ώρες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στις 31 Μαρτίου 1993. Πραγματοποιήθηκε έρευνα δύο μηνών και ο πυροβολισμός κρίθηκε ως ατύχημα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ποινικές κατηγορίες. Η μητέρα του Lee, Linda Cadwell κατέθεσε αγωγή κατά του στούντιο και δύο μήνες μετά το θάνατο του Lee, η παραγωγή εξασφάλισε επιπρόσθετα 8 εκατ. δολάρια για να ξαναγράψει το σενάριο ώστε να ολοκληρωθεί η παραγωγή του "The Crow", χρησιμοποιώντας τους Chad Stahelski και Jeff Cadiente για τις σκηνές που δεν είχε προλάβει να γυρίσει ο Lee. O σκηνοθέτης δεν ήθελε να συνεχίσει το γύρισμα της ταινίας, αλλά ακολούθησε την επιθυμία της συντρόφου του αδικοχαμένου ηθοποιού να συνεχιστεί για την υστεροφημία του.

Η ανάρτηση στο Twitter
Η αδερφή του Lee, Shannon Lee, διατηρεί έναν λογαριασμό στο Twitter για να τιμήσει την κληρονομιά του αδελφού της. Μέσω αυτού, έγραψε: "Οι καρδιές μας πάνε στην οικογένεια της Halyna Hutchins και στον Joel Souza και σε όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό στο Rust. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να σκοτώνεται από όπλο σε σετ ταινιών. Τέλος."