Victoria’s Secret: Νέες αποκαλύψεις για διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη και τα ναρκωτικά πριν την πασαρέλα

21.10.2021
Victoria’s Secret: Νέες αποκαλύψεις για διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη και τα ναρκωτικά πριν την πασαρέλα
Όσα αποκαλύπτονται στο "Fallen Angel"

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το Victoria's Secret και όλα όσα ζούσαν τα μοντέλα που συμμετείχαν στις πασαρέλες του οίκου γίνονται μέσω του podcast 'Fallen Angel', το οποίο εξετάζει όχι μόνο το σύστημα μέσα στο οποίο ο ιδρυτής Les Wexner κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, αλλά και τη σύνδεσή του με τον Jeffrey Epstein. Μοντέλα που συμμετείχαν στην πασαρέλα του show αποκαλύπτουν πόσο παραπλανητικά ήταν τα δημοσιεύματα για τη "γυμναστική που κάνουν τα αγγελάκια πριν την πασαρέλα” ή τη '΄διατροφή που ακολουθούν” καθώς οι μέθοδοι που ακολουθούσαν ήταν άκρως επικίνδυνες και ανθυγιεινές.

Η συγγραφέας του "Sex and the City" εξηγεί γιατί δεν πρέπει να γίνουμε σαν την Carrie

Η Dorothea Barth-Jörgensen είχε δηλώσει σε ανακοίνωσή της πως το show της Victoria Secret εστίαζε σε μια αρνητική εικόνα για το γυναικείο σώμα που οδηγούσε πολλά μοντέλα "σε ένα δρόμο με τροφικές διαταραχές, κακή υγεία, κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές και πολλά άλλα προβλήματα”. Η Erin Heatherton είχε πει πως είχε αναγκαστεί να παίρνει μια ναρκωτική ουσία καθημερινά γιατί "σε βοηθά να χάνεις μισό κιλό την ημέρα. Αυτό με πίεσε στα άκρα και πήγα να δω μια διατροφολόγο που μου έδωσε αυτό το χάπι, το οποίο αργότερα η ψυχολόγος μου αποκάλεσε 'μπάνιο μεταμφεταμίνης'. Δεν ξέρω, σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να χάσω τη δουλειά μου εκείνη την εποχή γιατί έκανα ανακαίνιση στο διαμέρισμά μου”.

Olivia Wilde: Ποζάρει γυμνή και δίνει το μήνυμα «Εχω αποκτήσει δύο μωρά και αγαπώ το σώμα μου περισσότερο από ποτέ»

Έχουν υπάρξει και άλλα μοντέλα που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με τη Victoria's Secret είχαν μιλήσει ανοιχτά για τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που προωθούσε ο οίκος. Η Bridget Malcolm είχε αποκαλύψει πως υπέφερε από διατροφικές διαταραχές στην προσπάθειά της να καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος, ενώ οι ατζέντηδές την ενθάρρυναν να παίρνει κοκαΐνη για να χάσει κιλά. "Βασιζόμουν σε φάρμακα για το άγχος για να βγάλω τη νύχτα. Το σώμα μου δεν λειτουργούσε. Δεν ένιωθα παρούσα, δεν ήμουν εκεί”, είχε πει.

"Είμαι μία από τις αμέτρητες γυναίκες, όχι απλά μοντέλα, αλλά γυναίκες παγκοσμίως που έχουν καταστραφεί αφού αυτή την ιστορία που έχουν βγάλει προς τα έξω. Και ξέρω ότι έχει καταστρέψει πολλά μοντέλα. Έχω πολύπλοκο PTSD. Πάθαινα πολύ άσχημες κρίσεις πανικού και αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας που δεν τα είχα πριν τη ζωή μου στο Victoria's Secret και το μόντελινγκ”, δηλώνει το μοντέλο.