Mila Kunis: Το λάθος της ως μητέρα που σόκαρε ακόμα και τον σύζυγό της, Ashton Kutcher

21.10.2021
Mila Kunis: Το λάθος της ως μητέρα που σόκαρε ακόμα και τον σύζυγό της, Ashton Kutcher
Η Mila Kunis εξομολογήθηκε τη «μεγαλύτερη αποτυχία της ως μητέρα», που είναι μια λάθος τακτική την οποία συστήνουν συχνά οι γονείς.

Η ηθοποιός θυμήθηκε ένα περιστατικό σε συνέντευξη της στο κανάλι του YouTube, EllenTube's Mom Confessions, το οποίο συνέβη όταν η 6χρονη κόρη της Wyatt ήταν μικρότερη. «Υπήρχε ένα μικρό παιδί στην προσχολική ηλικία του παιδιού μου που δεν ήταν πολύ ευγενικό και έσπρωξε την κόρη μου», εξήγησε. «Η κόρη μου επέστρεψε στο σπίτι και μου είπε: “Με έσπρωξε ένα παιδί”».

Η Demi Moore εξομολογείται: Το μωρό με τον Kutcher, ο βιασμός στα 15, ο εθισμός και η απιστία

Η απάντηση που ξάφνιασε

H Kunis την ρώτησε: «Την έσπρωξες κι εσύ;» και η απάντηση της κόρης της ήταν αρνητική. «Και της είπα να τη σπρώξει την επόμενη φορά», είπε στη συνέντευξη της. «Την σπρώχνεις κι εσύ και λες, όχι ευχαριστώ, και απομακρύνεσαι».

Ωστόσο, όταν η Kunis είδε το έκπληκτο βλέμμα του Kutcher που ήταν παρών, κατάλαβε με την πρώτη ότι διαφωνούσε με την τακτική της. Και η ηθοποιός συνέχισε την εξομολόγηση: «Της έδειξα ότι πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να λεει “Όχι ευχαριστώ”. Της είπα να μην τo σπρώξει από μια σκάλα, από μια κούνια ή από μια τσουλήθρα, αλλά στο έδαφος όπως της έκανε το άλλο παιδί».

«Κοιτάζοντας πίσω», είπε η Kunis, «θα έλεγα ότι αυτό ήταν ένα λάθος ως γονέας». Το ζευγάρι έχει επίσης τον 4χρονο γιο, τον Dimitri.

Mila Kunis - Ashton Kutcher: "Κάνουμε μπάνιο μόνο όταν φαίνεται η βρωμιά"

Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, περίπου στην ηλικία των τριών ετών, τα παιδιά τείνουν να επικοινωνούν με λιγότερη σωματική επιθετικότητα. Ωστόσο, θα υπάρξουν αναπόφευκτες στιγμές όταν τα παιδιά θα ασκήσουν σωματική βία. «Όταν συμβεί αυτό, αποτρέψτε τα από το να βλάψουν τα άλλα παιδιά και αν δεν ηρεμήσουν γρήγορα, απομακρύνετέ τα από τα άλλα παιδιά», συμβουλεύει η οργάνωση.

«Μιλήστε τους για τα συναισθήματά τους και προσπαθήστε να προσδιορίσετε γιατί είναι τόσο αναστατωμένα. Ενημερώστε τα ότι καταλαβαίνετε και αποδέχεστε τα συναισθήματά τους, αλλά ξεκαθαρίστε ότι η σωματική επίθεση σε άλλο παιδί δεν είναι καλός τρόπος για να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα».

Διαζύγιο για Ashton Kutcher και Mila Kunis; Τι απαντούν στην κάμερα οι ίδιοι και το σχόλιο της Rummer Willis [video]

Τι γίνεται όμως αν κάποιος άλλος χτυπήσει το παιδί σας; Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να απαντηθεί. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει στο μικρό παιδί σας να κοιτάξει το άλλο παιδί στα μάτια και να του πει: «Αυτό πόνεσε. Σε παρακαλώ μην το ξανακάνεις».