H Emily Ratajkowski μιλάει για την εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της και τη σεξουαλικοποιημένη παιδική της ηλικία

09.10.2021
H Emily Ratajkowski μιλάει για την εμμονή των γονιών της με την ομορφιά της και τη σεξουαλικοποιημένη παιδική της ηλικία
Όσα γράφει το μοντέλο στο νέο του βιβλίο

Στο νέο της βιβλίο, η​ Emily Ratajkowski μιλάει για την παιδική της ηλικία και την προσήλωση των γονιών της στην ομορφιά της, και πώς αυτό συνέβαλε στις προσδοκίες που είχε για τον εαυτό της. Το μοντέλο θυμάται τη μητέρα και τον πατέρα της να συζητούν την εμφάνισή της από τη στιγμή που γεννήθηκε, με τη μητέρα της να της λέει συχνά ότι ήταν "τόσο όμορφο μωρό". Σύμφωνα με την Ratajkowski, η ομορφιά ήταν σημαντική για τους γονείς της καθώς η ίδια η μητέρα της ήταν όμορφη, με το μοντέλο να εξηγεί ότι "φαινόταν σημαντικό και για τους δύο, ειδικά στη μητέρα μου, να γίνει αντιληπτή η κόρη τους ως όμορφη".

Emily Ratajkowski: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά το γλυκό προσωπάκι του γιου της

Όταν η Ratajkowski έκλεισε τα 12, είπε ότι κατάλαβαε ότι οι άντρες έλκονταν από αυτήν, κάτι που παρατηρήθηκε επίσης από τη μητέρα της. "Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα του καθώς περνούσες από δίπλα του!" έλεγε η μαμά της. Όταν ένας εκπρόσωπος πρακτορείου την πλησίασε στο γυμνάσιο για να ασχοληθεί με μόντελινγκ, η ίδια θυμάται πώς ο πατέρας της, δάσκαλος τέχνης στο λύκειο, είχε παρουσιάσει με υπερηφάνεια την κάρτα μοντέλου της στην τάξη του.

Στο επερχόμενο βιβλίο, το μοντέλο περιγράφει κι άλλες καθοριστικές και ενοχλητικές στιγμές από την παιδική της ηλικία, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στο οποίο την έδιωξαν από έναν σχολικό χορό στα 13 της χρόνια επειδή η στολή της ήταν "πολύ σέξι". "Ήμουν παιδί, αλλά κατά κάποιο τρόπο λάμβανα την ανδρική επιθυμία, ακόμα κι αν δεν καταλάβαινα πλήρως τι να την κάνω".

Ενώ η Ratajkowski είπε ότι αρχικά σκέφτηκε ότι η ομορφιά της ήταν ενδυναμωτική, γράφει ότι τελικά συνειδητοποίησε ότι "οι γυναίκες που κέρδισαν τη δύναμή τους από την ομορφιά χρωστούσαν στους άνδρες την επιθυμία που τους χάρισε αυτή τη δύναμη". "Αυτοί οι άνδρες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, όχι οι γυναίκες", είπε, προσθέτοντας πως, αν αντιμετώπιζε "την πραγματικότητα της δυναμικής της, θα 'σήμαινε να παραδεχτώ πόσο περιορισμένη ήταν πραγματικά η δύναμή μου - πόσο περιορισμένη είναι η δύναμη κάθε γυναίκας όταν επιβιώνει και μάλιστα πετυχαίνει στον κόσμο ως κάτι που πρέπει να κοιτάξεις'".

Η σεξουαλική παρενόχληση

Στο βιβλίο, η Ratajkowski περιγράφει επίσης μια σεξουαλική παρενόχληση από τον Robin Thicke στα γυρίσματα του μουσικού βίντεο για το επιτυχημένο τραγούδι του τραγουδιστή Blurred Lines το 2013. "Ξαφνικά, από το πουθενά, ένιωσα τα χέρια ενός ξένου στο γυμνό μου στήθος από πίσω. Απομακρύνθηκα ενστικτωδώς, κοιτώντας πίσω τον Robin Thicke. Έριξε ένα χαζό χαμόγελο και πήγε προς τα πίσω, με τα μάτια του κρυμμένα πίσω από τα γυαλιά ηλίου του".

Το μοντέλο είπε ότι δεν είχε μιλήσει για το περιστατικό νωρίτερα, επειδή ανησυχούσε για τον αντίκτυπο στην καριέρα της. "Ήμουν ένα άγνωστο μοντέλο και αν είχα μιλήσει ή διαμαρτυρηθεί, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, δεν θα ήμουν διάσημη".