Η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε το πρώτο της βιβλίο - Το εξώφυλλο και οι λόγοι που την οδήγησαν στη συγγραφή του

24.09.2021
Η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε το πρώτο της βιβλίο - Το εξώφυλλο και οι λόγοι που την οδήγησαν στη συγγραφή του
«Γυναίκα ψάχνει τη θέση της ανάμεσα στα στερεότυπα, τον σύντροφό της μέσα στο πλήθος, τον εαυτό της μέσα από τη μητρότητα» ο τίτλος και ο υπότιτλος του ντεμπούτου της παρουσιάστριας στη βιβλιογραφία.

«Έχω μεγάλη χαρά σήμερα που μοιράζομαι μαζί σας το εξώφυλλο του βιβλίου μου από τις εκδόσεις @dioptrabooks. Ένα βιβλίο που δεν θα τολμούσα να βγάλω χωρίς τη δίκη σας παρότρυνση» ξεκινά την ανάρτησή της η Ελεονώρα Μελέτη και ακολουθεί εξηγώντας ότι μέσα από τη βιωματική αφήγηση, το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία σύγχρονη γυναίκα, όταν δεν ακολουθεί τα στερεότυπα.

«Την ψυχολογική πίεση που μπορεί να δέχεται ως τίμημα για τις επιλογές της όταν αυτές πάνε κόντρα στο κατεστημένο, τις τύψεις και τις ενοχές που την κυριεύουν όταν δεν ακολουθεί την πεπατημένη. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει το προσωπείο της τέλειας μητρότητας και καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τις γυναίκες να ολοκληρώνονται μέσα από τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας», συνεχίζει ενώ εξηγεί πως ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να τοποθετηθεί ανοιχτά για θέματα τόσο λεπτά και προσωπικά, όπως οι σχέσεις, ο έρωτας, ο γάμος και η μητρότητα, είναι γιατί ανακάλυψε με το πέρασμα του χρόνου πως τελικά αυτά καθόλου δεν βιώνονται ως προσωπικά, αλλά περισσότερο ως οικογενειακά ή ακόμα και κοινωνικά ζητήματα, (αν όχι οικουμενικά), συχνά με έναν τρόπο που φωνάζει από μακριά πόσο ασφυκτιούν ακόμα και οι ίδιες οι έννοιες που εκπροσωπούν, μέσα στα στενά καλούπια της διαχρονικά λαξευμένης κοινής γνώμης.

Ελεονώρα Μελέτη: Η απάντηση της στα αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση της

«Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες. Ανύπαντρες ή μη, με παιδί ή χωρίς, εργαζόμενες ή αραχτές, με κιλά ή αδύνατες, είμαστε πάνω από όλα ΓΥΝΑΙΚΕΣ», τονίζει η Ενεονώρα συμπληρώνοντας ότι δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες ούτε να κρίνουμε αυστηρά η μία την άλλη.

«Είναι αποδεκτά όλα τα συναισθήματα και είμαστε καλές στον πυρήνα μας, όπως και αν βιώνουμε την κάθε αλλαγή. Αρκεί να προετοιμαστούμε γι ´αυτή, να την αγκαλιάσουμε και να τη ζήσουμε όπως ξέρει και μπορεί η καθεμία από εμάς», συνχίζει, ευχαριστώντας τους ανθρώπους του εκδοτικού οίκου και εκφράζοντας την ελπίδα της να συναντηθεί από κοντά με τις περισσότερες από τις γυναίκες που θα αγκαλιάσουν την προσπάθειά της ώστε να «ταυτιστούμε μέσα από τις διηγήσεις αληθινών γεγονότων μιας γυναίκας που πάντα της άρεσε να ψάχνει».

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, όπως αναφέραμε και νωρίτερα. Καλοτάξιδο!

Θυμάσαι την Ελένη Μενεγάκη στη Mega Banca; [video]

Η συνέντευξη με την Ελένη Μενεγάκη

Ως προς τα τηλεοπτικά, τώρα, η Ελεονώρα Μελέτη και η Ελένη Μενεγάκη βρίσκονται φέτος κάτω από την ίδια στέγη, αυτή του Mega και αντάλλαξαν επισκέψεις η μία στην εκπομπή της άλλης. Χθες (23/9/2021) η Ελεονώρα βρέθηκε ως καλεσμένη στο πλατό του "Ελένη" και με τη σειρά της, η Ελένη η ίδια της παραχώρησε μια συνέντευξη που έχει μια διαφορετική βαρύτητα καθώς είναι η πρώτη μετά την επιστροφή της στην τηλεόραση, ύστερα από έναν χρόνο απουσίας.

Ελένη Μενεγάκη: Αυτά ήταν τα πρώτα της λόγια κατά τη Megaλη επιστροφή της στην τηλεόραση [video]

Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και σήμερα μεταδόθηκε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από όπου ξεχωρίζουμε το εξής από τα λόγια της Ελένης:

«Την ημέρα που αποχαιρέτησα τον κόσμο στην τελευταία μου εκπομπή, 1η Ιουλίου, είχα όλη την συγκίνηση του "γεια σας" αλλά δεν αισθάνθηκα ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου λέξη με τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια».

Αναμένουμε τα υπόλοιπα.