Scenes From A Marriage: Το remake της συγκλονιστικής σειράς του Bergman περιγράφει το τίμημα του τέλους ενός γάμου

23.09.2021
Scenes From A Marriage: Το remake της συγκλονιστικής σειράς του Bergman περιγράφει το τίμημα του τέλους ενός γάμου
To καλοκαίρι δίνει τη σκυτάλη στο φθινόπωρο και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να υποδεχτούμε τις δροσερές ημέρες στο σπίτι μας με μια νέα τηλεοπτική σειρά του HBO με πρωταγωνιστές τους Jessica Chastain και Oscar Isaac.

Ο τίτλος είναι Scenes From A Marriage και πρόκειται για μια νέα εκδοχή της ομώνυμης κλασικής σειράς του Ingmar Bergman του 1973. Σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του Hagai Levi, γνωστού για το The Affair’s, αυτή η εικόνα του Bergman για την αγάπη, το γάμο και το διαζύγιο θα ανατρέψει την πρωτότυπη σειρά, αντιστρέφοντας τους ρόλους του κάθε φύλου και αλλάζοντας τη δυναμική μεταξύ ενός σύγχρονου αμερικάνικου ζευγαριού. Η σειρά(σε πέντε επεισόδια) λαμβάνει ήδη επαινετικά σχόλια από κριτικούς σε όλο τον κόσμο.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 12 Σεπτεμβρίου και αυτή τη στιγμή προβάλλεται στο HBO και στο streaming του HBO Max.

Η εκδοχή του Levi της σειράς του Βergman εστιάζει στη Mira και τον Jonathan, τους οποίους υποδύονται οι Chastain και Isaac αντίστοιχα, ένα ζευγάρι που μεγαλώνει μια μικρή κόρη. Μια φιλόδοξη tech executive, η Mira, αισθάνεται ανικανοποίητη από τον γάμο της, ενώ ο Jonathan, καθηγητής φιλοσοφίας, προσπαθεί απελπισμένα να κρατήσει τη σχέση τους ζωντανή. Το δράμα πηγάζει από αυτό το δίλημμα, το οποίο επιδεινώνεται μόλις αρχίσουν να εμπλέκονται με άλλους ανθρώπους.

Αρχικά ο Levi προσεγγίστηκε για το re-making της σειράς από τον μικρότερο γιο του Βergman, David, ωστόσο δεν ήταν απόλυτα σίγουρος στην αρχή για το πώς να αναπαράξει την ωμή και συναισθηματική αίσθηση της σουηδικής σειράς. Οι αρχικοί χαρακτήρες, Johan και Marianne, δεν ήταν ακριβώς προσιτοί, όπως εξήγησε ο Levi στο Variety. «Δεν ήξερα τι να κάνω με αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να βάλει χαρακτήρες στην οθόνη με τους οποίους οι θεατές δεν θα ταυτίζονταν.

Εξίμισι χρόνια μετά αφότου προσεγγίστηκε αρχικά, ο Levi είχε μια αναλαμπή. Γιατί να μην ανατρέψεις τους ρόλους των φύλων; Αυτός ήταν ο καταλύτης για να ξεκινήσει να γράφει τη σειρά, η οποία αποτελεί επίσης μια περιγραφή για το «τίμημα του χωρισμού» και όχι το τίμημα του γάμου και του διαζυγίου. «Το γεγονός ότι είστε εγκλωβισμένοι στο γάμο δεν ισχύει πια», εξήγησε ο Levi. «Αλλά αυτό που ισχύει είναι αυτή η αφόρητη ελαφρότητα του χωρισμού. Οι άνθρωποι απλά φεύγουν και προχωρούν, γιατί αυτή είναι η κοινωνία στην οποία ζούμε. Θέλω να πω, αν αλλάζεις το iPhone σου κάθε χρόνο, γιατί να μην αλλάξεις τον σύντροφό σου;».

Ιδού η απορία...