Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη - Τι είπε στην Κατερίνα Καινούργιου [video]

20.09.2021
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη - Τι είπε στην Κατερίνα Καινούργιου [video]
Είναι, χωρίς αμφιβολία, το πρόσωπο των ημερών ενώ η ιστορία της έχει συνυφαστεί άρρηκτα με τον τίτλο "Επίθεση με βιτριόλι". Η εκδίκαση της υπόθεσής της έχει ξεκινήσει και εκείνη αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με όλο τον κόσμο. Η Ιωάννα έδωσε την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου. Και μίλησε για τα πάντα.

Εμφανώς συγκινημένη, η Κατερίνα Καινούργιου προανήγγειλε την αποκλειστική συνέντευξη που θα ακολουθούσε τονίζοντας πόσο ευγνώμων είναι που η Ιωάννα την εμπιστεύτηκε για αυτή την εξομολόγηση. Ενημέρωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Αννίτας Ναθαναήλ, η οποία στέκεται στο πλάι της όλο αυτό τον καιρό και ότι δεν κόπηκε τίποτα στο μοντάζ.

Φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπό της, η Ιωάννα μίλησε στην Κατερίνα για όλα...

Ένα τεράστιο "γιατί"

Η Κατερίνα τη ρώτησε αρχικά για τα συναισθήματά της όταν έφτασε στο δικαστήριο και εκείνη δεν ήταν εκεί και δεν μπόρεσε να τη ρωτήσει το "γιατί" που ήθελε εξαρχής.

«Από την πρώτη μέρα ήταν για μένα το ‘γιατί’ το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Γιατί κάποιος να μου κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα που δεν εμφανίστηκε στη δίκη και προσβολή. Αλλά όχι μόνο για μένα. Μπορεί η επίθεση να έγινε σε μένα αλλά μαζί με εμένα έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί άνθρωποι. Η επίθεση έχει αντίκτυπο και σε άλλους ανθρώπους. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό μου περιβάλλον. Εμείς όλοι ήμασταν εκεί και εκείνη επέλεξε να μην έρθει»

Όσο για το αν πιστεύει ότι θα παραβρεθεί την επόμενη φορά;

«Δεν ξέρω αν θα έρθει την επόμενη φορά. Όλη η συμπεριφορά της είναι η ίδια και δεν την έχει αλλάξει μέχρι στιγμής. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Δεν δείχνει να έχει κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι αυτό που έχει κάνει. Κρατάει μια απόσταση από όλο αυτό, σαν να μην την αφορά».

Η παρουσία στο δικαστήριο

«Για μένα ήταν μονόδρομος να παραβρεθώ στο δικαστήριο», τόνισε η Ιωάννα τονίζοντας πόσο φοβηθηκαν οι περισσότεροι από τους δικούς τηςγια το αν θα μπορούσε να το αντέξει. «Θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου και ότι τελικά αυτό θα με βοηθήσει να ξεπεράσω σιγά σιγά όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί αν είμαι εκεί και να μπορέσει να προχωρήσω παρακάτω, όσο κι αν με επιβαρύνει» συνέχισε.

«Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε ο κόσμος έξω από το δικαστήριο», εξήγησε η Ιωάννα συμπληρώνοντας ότι προσπάθησε να το διαχειριστεί με ψυχραιμία. «Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω, ξέρω ότι ο κόσμος περίμενε κάτι να πω και όφειλα να τοποθετηθώ για την απουσία της κατηγορουμένης», είπε στη συνέχεια ενώ επιβεβαίωσε και το ότι ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σάκης Κεχαγιόγλου τη συνάντησε και της εξέφρασε τη συμπαράστασή του τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται τον πόνο της και ό,τι περνά, αλλά άλλος ο ρόλος ως συνήγορος.

«Τι θα της πεις αν έρθει στην επόμενη δικάσιμο», ρώτησε η Κατερίνα. «Εγώ θέλω να πω ότι θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο και λυπάμαι πολύ που εκείνη δεν αναλαμβάνει τις συνέπειες τον πράξεών της. θα ήθελα να είναι εκεί», απάντησε η Ιωάννα.

Το εύρος της ζημιάς που έχει υποστεί

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να μάθει τι την ώθησε να μοιραστεί δυο -αντικειμενικά πολύ σκληρές- εικόνες ύστερα από ένα χειρουργείο.

«Δέχτηκα πολλά μηνύματα και επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι μπορεί να σημαίνει αυτό που μου έχει συμβεί, και θέλοντας να δώσω το εύρος της ζημιάς που δεν αποκαθίσταται, μοιράστηκα τη φωτογραφία», απάντησε εκείνη και η Κατερίνα ρώτησε πώς ένιωσε την πρώτη φορά που είδε τις φωτογραφίες της.

«Είναι τόσες πολλές οι σκέψεις μου και τα συναισθήματα. Είχα ρωτήσει πάρα πολλές φορές τη γιατρό μου να μου εξηγήσει πώς θα αποκαταστήσει τη βλάβη και προσπαθούσε να μου εξηγήσει. Όταν είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημίας και την προσπάθεια που ως γιατρός έπρεπε να κάνει για να αποκαταστήσει τη βλάβη και να πετύχουν όλα τα μοσχεύματα. Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν αυτές τις εικόνες η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος να το αντιμετωπίζει και να βρίσκει το κουράγιο μπροστά μου να φέρεται φυσιολογικά χωρίς να δείχνει τον πόνο και την στεναχώρια της και να με κάνει να αισθάνομαι ότι όλα θα πάνε καλά. Το τρίτο είναι ότι συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο. Δυστυχώς είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως ήμουν» απάντησε συγκινημένη η Ιωάννα.

«Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα μου όπως την ήξερα»

«Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου, δεν είχα δει καθόλου τον εαυτό μου. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω αλλαγές στις γάζες γυρνούσα το κεφάλι μου. Όσο πλησίαζε η ώρα να βγω από το νοσοκομείο οι ψυχίατροι με πίεζαν να δω τον εαυτό μου. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω. Με βοήθησε η γιατρός μου, μου έδειξε τις πρώτες φωτογραφίες από τα χειρουργεία και το έκανα μαζί της. Πολύ σταδιακά και πολύ προσεκτικά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα. Δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί. Έψαχνα να βρω τον εαυτό μου. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα μου όπως την ήξερα».

Τα πρώτα χειρουργεία και το συναίσθημά της

«Στα πρώτα χειρουργεία είχα πάθει σοκ, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν ρωτούσα λεπτομέρειες γιατί φοβόμουν. Προσπαθούσα να βρίσκω κουράγιο και αυτό που σκεφτόμουν την ώρα που με μετέφεραν στο χειρουργείο ήταν ‘κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πεθάνεις το οποίο είναι το ίδιο με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι’. Για μένα ήταν το ίδιο. Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει σκεφτόμουν: ‘είσαι ήδη στο χειρότερο σημείο που μπορείς να βρίσκεται. Είναι το ίδιο σαν να έχεις πεθάνει».