Kristen Stewart: Διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ Βενετίας για τον ρόλο της ως Diana στην ταινία Spencer

06.09.2021
Kristen Stewart: Διθυραμβικές κριτικές στο φεστιβάλ Βενετίας για τον ρόλο της ως Diana στην ταινία Spencer
Η Kristen Stewart έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ της Βενετίας με το Spencer, στη βιογραφική ταινία για την πριγκίπισσα Diana και απέσπασε θετικές κριτικές ενώ ξαναδημιούργησε χωρίς πρόθεση μια εμβληματική στιγμή της Diana στο κόκκινο χαλί.

Η 31χρονη ηθοποιός έφτασε στην πρεμιέρα με ένα νέο κούρεμα σε χρώμα ξανθό φράουλας και φαινόταν κομψή μέσα στο φόρεμα Chanel σε πράσινο χρώμα του δυόσμου Στην εντυπωσιακή φωτογραφία της σταρ φαίνεται ο ήλιος που λάμπει μέσα από την τουνίκ της και φέρνει στο νου τη διάσημη πλέον φωτογραφία της νεαρής Diana Spencer σε μια παρόμοια στάση το 1980.

Εκείνη την εποχή, η Diana ήταν μόλις 19 ετών και εργαζόταν σε έναν παιδικό σταθμό στην γειτονιά Pimlico του Λονδίνου κι ενώ η σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Η Kristen Stewart μιλά για τον ρόλο της Diana που αναλαμβάνει

Εν τω μεταξύ, οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει την ερμηνεία της Stewart ως πριγκίπισσα Diana ως «τρομερά λαμπερή» και «μαγευτική», με την Telegraph να αναφέρει ότι θα έχει αρκετές πιθανότητες στις απονομές των βραβείων την επόμενη χρονιά.

Οι New York Times έγραψαν ότι το κάστινγκ της Stewart ήταν σαν «genius αναλαμπή», καθώς «είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που γνώρισε το ανελέητο κυνηγητό των παπαράτσι, το οποίο είναι περίπου συγκρίσιμο με τoν καταιγισμό των φλας των παπαράτσι που κυνηγούσαν την Diana μέχρι τον θάνατό της.

"Spencer": Η αφίσα για την ταινία όπου η Kristen Stewart ενσαρκώνει την πριγκίπισσα Diana ραγίζει καρδιές

Η κριτική του Hollywood Reporter πρόσθεσε: «Είναι η Stewart ταραγμένη, εύθραυστη, συχνά απότομα αμυντική και ακόμα βαθύτατα ευάλωτη σε μια ταινία που τη βάζει σε έναν ψυχολογικό "στίφτη" με σκιές απόλυτης φρίκης. Αυτό απέχει πολύ από την πιο κόσμια συμπεριφορά του Netflix στο The Crown».

Η πολυαναμενόμενη ταινία, η οποία σκηνοθετείται από τον Pablo Larraín που δημιούργησε επίσης την ταινία Jackie και γράφτηκε από τον δημιουργό του Peaky Blinders, Steven Knight, επικεντρώνεται σε ένα Σαββατοκύριακο στη ζωή της αείμνηστης πριγκίπισσας, όταν αποφασίζει να αφήσει τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η ταινία Spencer θα βγει στους αγγλικούς κινηματογράφους την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου. Στο μεταξύ, θυμήσου το trailer παρακάτω: