Britney Spears: Τελικά το δικαστήριο δεν την "απελευθέρωσε" - Η αντίδραση του πατέρα της και μια παραίτηση έκπληξη

02.07.2021
Britney Spears: Τελικά το δικαστήριο δεν την "απελευθέρωσε" - Η αντίδραση του πατέρα της και μια παραίτηση έκπληξη
Τελικά παραμένει "σκλάβα" -όπως έχει αποκαλέσει η ίδια τον εαυτό της- η πάλαι ποτέ πριγκίπισα της ποπ όμως, κάτι άλλαξε στη συνθήκες της κηδομενίας/διαχείρησης της περιουσίας της.

Μία εβδομάδα πέρασε από τη συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε η Britney Spears, η οποία, στο πλαίσιο δίκης που πραγματοποιείται για την άρση της κηδεμονίας της, αποκάλυψε οδυνηρές λεπτομέρειες για τη ζωή της τα τελευταία 13 χρόνια που λόγω φόβων για τη διανοητική και ψυχική της κατάσταση, η επιμέλεια της ζωής και της περιουσίας τους δόθηκε εξ ολοκλήρου στον πατέρα της, Jamie Spears -και την ομάδα του, όπως λέει η ίδια.

Στις σκληρές κατηγορίες εναντίον "εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν τόσο καλά τη ζωή και την περιουσία της" ο πατέρας της, ζητά από το δικαστήριο να γίνουν εκτενείς έλεγχοι καθώς "πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες που αφορούν σε καταναγκαστική εργασία, καταναγκαστική ιατρική θεραπεία και περιορισμούς βασικών ατομικών δικαιωμάτων".

Για την ιστορία να θυμήσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άρχισε η δίκη με τα αιτήμα της Brit, το δικαστήριο είχε ορίσει ως συν-υπεύθυνο για τα οικονομικά της Spears το ίδρυμα Bessemer Trust, οι υπεύθυνοι του οποίου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το ΕTonline το ίδρυμα ζήτησε να εξαιρεθεί από τη συμφωνία μετά την κατάθεση της Britney. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι άνθρωποι του ιδρύματος πίστευαν ότι "η τραγουδίστρια βρισκόταν σε αυτό το καθεστώς κηδεμονίας με δική της βούληση και ότι είχε συμφωνήσει στην ανάληψη των δικών τους καθηκόντων". Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, οπότε η εταιρεία κάνει πίσω.

Με τον πατέρα της, όμως τι συμβαίνει; Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της Britney για καθαίρεσή του από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, το νομικό έγγραφο αναφέρει τα εξής: «Το αίτημα να αναστείλει τον James P Spears αμέσως μετά το διορισμό της Bessemer Trust Company Of California, ως μοναδικού διαχειριστή της περιουσίας απορρίπτεται χωρίς προκατάληψη».

Η συνέχεια στην επόμενη ακρόαση στις 14 Ιουλίου.