Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή

12.05.2021
Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή
Ύστερα από μήνες μελέτης της υπόθεσής του, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετωπίζει, πια, επίσημα, συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για τα κακουργήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή προχώρησε ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, καθώς έχοντας μελετήσει όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγγελίες τριών γυναικών, έκρινε ότι ήταν αρκετά ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του.

Η υπόθεση περνάει πια στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία με τη σειρά του θα πάρει, αρχικά, καταθέσεις από τις καταγγέλουσες και τους όποιους μάρτυρες κα στη συνέχεια τον κύριο Φιλιππίδη σε απολογία.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη προσέφυγαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με καταγγελίες για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του και για σοβαρές πράξεις αντισυναδελφικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς.

Την εποχή εκείνη, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για μερικές μέρες με συμπτώματα εγκεφαλικιού και στη συνέχεια, έχοντας δεχτεί σωρεία ακόμη καταγγελιών, τρεις εκ των οποίων τον στέλνουν στον ανακριτή, έληξε τη συνεργασία του με τη σειρά "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο" και εγκατέλειψε την Αθήνα.

Σημειώνουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι καταγγέλουσες. Η πρώτη γυναίκα κατέθεσε ότι το 2008 είχε πάει να ζητήσει δουλειά στο Θέατρο Ήβη και ο ηθοποιός της επιτέθηκε, αναγκάζοντάς τη σε σεξουαλικές πράξεις που συνιστούν βιασμό. Η δεύτερη γυναίκα καταγγέλει απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγέλει σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 09.02.2023 - 13:19