Love Actually: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την αγαπημένη ταινία των Χριστουγέννων και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

25.12.2020
Love Actually: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την αγαπημένη ταινία των Χριστουγέννων και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον
Από το 2003 που κυκλοφόρησε, το Love Actually έχει μπει μέσα στο πάνθεον των χριστουγεννιάτικων ταινιών που άντεξαν στον χρόνο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον γοητευτικό πρωθυπουργό Hugh Grant, τον ρομαντικό συγγραφέα Colin Firth ή τον ροκά Bill Nighy; Αν είσαι και εσύ λάτρης του Love Actually, εδώ είναι 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για αυτήν την βρετανική ταινία του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Richard Curtis που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό.

1. Η Emma Thompson έκανε 12 λήψεις για τη διάσημη σκηνή που κλαίει - και τα κατάφερε πολύ καλά όλες τις φορές.

«Δεν κινούσαμε την κάμερα», είπε ο Curtis στο Daily Beast το 2013. «Το αφήσαμε απλά να συμβεί και η Emma μπήκε στο δωμάτιο 12 φορές με λυγμούς. Ήταν καταπληκτικό. Ήταν ένα υποκριτικό κατόρθωμα».

Η Thompson αποκάλυψε το 2018 ότι ξέσπαγε σε κάθε λήψη λόγω της θλίψης της για τον πρώην σύζυγο της Sir Kenneth Branagh, λέγοντας στην Evening Standard: «Αυτή η σκηνή όπου ο χαρακτήρας μου στέκεται δίπλα στο κρεβάτι και κλαίει μου είναι τόσο οικεία γιατί είναι κάτι που όλοι έχουν περάσει. Η καρδιά μου ήταν κομμάτια από τον Ken. Γι 'αυτό ήξερα ότι δεν ήταν μόνο επειδή ανακάλυψα ότι αυτό το κολιέ δεν προοριζόταν για μένα. Δεν ήταν ακριβώς αυτό, αλλά όλοι το έχουμε περάσει».

2. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ο χαρακτήρας του Alan Rickman ο Harry, όντως είχε σχέση με τη γραμματέα του Mia (Heike Makatsch).

Η script editor Emma Freud (σύζυγος του Curtis) επιβεβαίωσε τις χειρότερες υποψίες μας με ένα tweet σε έναν fan πριν από λίγα χρόνια, υπενθυμίζοντας: «Ζήτησα από τον Richard απλώς να είναι ένα φλερτ, αλλά όχι, το πήγε παρακάτω». Επιβεβαίωσε επίσης ότι το παντρεμένο ζευγάρι δεν χωρίζει τελικά: «Μένουν μαζί, αλλά το σπίτι δεν είναι τόσο χαρούμενο όσο ήταν κάποτε» είπε.

3. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Keira Knightley φοράει καπέλο σε μερικές από τις σκηνές της: εκείνη την ημέρα είχε ένα μεγάλο σπυράκι στο πρόσωπό της.

«Αυτό είναι το πρόβλημα με το να είσαι 17 ετών και να παίζεις σε ταινίες», είπε στο BBC Radio 1 το 2018. «Και ήταν τεράστιο, οπότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να βρεις ένα καπέλο για να το καλύψεις γιατί δεν υπήρχε φωτισμός αλλά ούτε και μακιγιάζ που θα το κάλυπτε».

4. Κι όμως, ο Nighy δεν ήταν η πρώτη επιλογή για να παίξει τον Billy Mack.

«Ο Bill Nighy ήταν το πιο παράξενο casting», είπε ο Curtis στη Guardian. «Είχα στο μυαλό μου δύο διάσημους τύπους για να παίξουν τον ηλικιωμένο rocker Billy Mack και δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιον να επιλέξω. Αλλά στην οντισιόν, ο Bill το έκανε τόσο τέλεια, που είπα το ναι με σιγουριά. Δεν είπα ποτέ σε κανέναν άλλον ποιους ήθελα. Θα το βάλω στη διαθήκη μου».

5. Ο Andrew Lincoln του Walking Dead, έγραψε ο ίδιος αυτά τα διάσημα χειρόγραφα που έδειξε στην Keyra Kneightly.

«Είναι τα χειρόγραφά μου!» είπε ο Lincoln στο Entertainment Weekly το 2017. «Είναι αστείο, γιατί ενώ το έκανε το αρμόδιο τμήμα art της ταινίας, τους είπα “Mπορώ να το κάνω εγώ;” γιατί πιστεύω ότι το χειρόγραφό μου είναι πραγματικά καλό». Στην πραγματικότητα, το ολοκλήρωσα εγώ πάνω από αυτό που είχε κάνει το τμήμα, οπότε είναι το χειρόγραφό μου, αλλά με ένα είδος μολυβιού stencil από κάτω.