5 διάσημοι που έχουν μιλήσει δημόσια για τη μάχη τους με την κατάθλιψη

16.10.2020
5 διάσημοι που έχουν μιλήσει δημόσια για τη μάχη τους με την κατάθλιψη
Tο άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε άνθρωπο ανεξάρτητα από το αν είναι διάσημος ή μη. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι "επώνυμοι" που έχουν μιλήσει δημόσια για την εμπειρία τους αυτοί σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν όσους ταλαιπωρούνται με τον ίδιο τρόπο και νομίζουν ότι είναι μόνοι και ανίσχυροι. Ιδού πέντε από αυτές τις περιπτώσεις, που μας έκαναν εντύπωση μέσα στα χρόνια.

Kendall Jenner

«Έχω τόσο εξουθενωτικό άγχος λόγω όλων των γεγονότων που μου συμβαίνουν που κυριολεκτικά ξυπνάω στη μέση της νύχτας με κανονικές κρίσεις πανικού», είπε στην Cara Delevingne σε μια συνέντευξη. «Από πού να ξεκινήσω; Όλα είναι τόσο φρικτά, είναι δύσκολο να αναφέρω ένα πράγμα. Απλώς πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται τόση αγάπη. Μακάρι να είχα τη δύναμη να στείλω τον Έρωτα στον πλανήτη, όσο κακόγουστο και αν ακούγεται. Μπαίνεις στο διαδίκτυο και βλέπεις όλοι να λένε τα χειρότερα πράγματα ο ένας στον άλλο και είναι δύσκολο να παραμείνεις θετική. Είναι δύσκολο να μην σε φάει ζωντανή όλη αυτή η αρνητικότητα.

Lady Gaga

«Όταν η καριέρα μου απογειώθηκε, δεν θυμόμουν τίποτα. Ήταν σαν να είμαι τραυματισμένη. Χρειαζόμουν χρόνο για να επαναβαθμολογήσω την ψυχή μου», εξήγησε σε μια συνέντευξη. «Σίγουρα φροντίζω την ευημερία μου ... παραδέχομαι ανοιχτά ότι πολέμησα την κατάθλιψη και το άγχος και νομίζω ότι έτσι κάνουν πολλοί άνθρωποι. Νομίζω ότι είναι καλύτερο όταν όλοι λέμε: ”στην υγεία μας”».

Gwyneth Paltrow

«Ένιωθα σαν ζόμπι. Δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στην καρδιά μου. Δεν μπορούσα να αποκτήσω πρόσβαση στα συναισθήματά μου. Δεν μπορούσα να συνδεθώ», είπε στο Good Housekeeping. «Σκέφτηκα ότι η κατάθλιψη μετά τον τοκετό σήμαινε ότι λυγίζεις κάθε μέρα και είσαι ανίκανη να φροντίσεις ένα παιδί», εξηγεί. «Αλλά υπάρχουν σε αυτό διαφορετικές αποχρώσεις και βάθος, γι 'αυτό νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό για τις γυναίκες να μιλάνε Ήταν μιά στιγμή δοκιμασίας. Ένιωσα σαν αποτυχία».

Πριγκίπισσα Diana

«Δεν ήμουν καλά με τη μεταγεννητική κατάθλιψη, για την οποία κανείς δεν συζητούσε ποτέ ... και αυτό από μόνο του ήταν λίγο δύσκολο. Θα ξυπνήσεις το πρωί και θα αισθανθείς ότι δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι, θα αισθάνεσαι συνέχεια παρεξηγημένη και πολύ, πολύ πεσμένη», είπε σε μια συνέντευξη του 1995. «Όταν κανείς δεν σε ακούει ή αισθάνεσαι ότι κανένας δεν σε ακούει, όλα τα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Για παράδειγμα, έχεις τόσο πολύ πόνο μέσα σου που προσπαθείς να βλάψεις εξωτερικά τον εαυτό σου επειδή θέλεις βοήθεια, αλλά είναι η λανθασμένη βοήθεια που ζητάς. Οι άνθρωποι το βλέπουν σαν να προκαλείς αδικαιολόγητη αναστάτωση ή ότι αναζητάς την προσοχή και νομίζουν ότι επειδή βρίσκεσαι στα μέσα ενημέρωσης όλη την ώρα έχεις αρκετή προσοχή, σε εισαγωγικά .... Δεν μου άρεσε, ντρεπόμουν γιατί δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στις πιέσεις».

Πρίγκιπας Harry

«Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου λέγοντας “Είμαι καλά” », είπε ο πρίγκιπας Harry σε μια συνέντευξη με την δημοσιογράφο της Telegraph, Bryony Gordon, στο podcast της για την ψυχική υγεία. «Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι η απώλεια της μαμάς μου σε ηλικία 12 ετών και συνεπώς η απενεργοποίηση όλων των συναισθημάτων μου τα τελευταία 20 χρόνια είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου ... πιθανώς ήμουν πολύ κοντά σε μια πλήρη κατάρρευση σε πολλές περιπτώσεις».