Σαν σήμερα-Σωτήρης Μουστάκας: Η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει

17.09.2020
Σαν σήμερα-Σωτήρης Μουστάκας: Η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει
Ο Σωτήρης Μουστάκας άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και το σπουδαίο του έργο θα μας συντροφεύει για μια ζωή.

Ο σπουδαίος κωμικός μας γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1940 στη Λεμεσό της Κύπρου, σπούδασε λογιστικά αλλά σύντομα εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον κόσμο του θεάματος. Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο σε ηλικία 14 ετών σε παράσταση στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Σταυρίδη.

Η τελευταία του επιθυμία

Ο Σωτήρης Μουστάκας έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2007. Ο ανιψιός του, Μιχάλης μιλώντας για το θείο του αναφέρθηκε στο παράπονο του και στην τελευταία του επιθυμία.

Όλα όσα είπε:

"Ο Σωτήρης δεν τιμήθηκε ποτέ, μα πότε. Σίγουρα αγαπούσε περισσότερο την Ελλάδα. Αγαπούσε και την Κύπρο, αλλά αγαπούσε πάρα πολύ την Ελλάδα και γι’ αυτό όταν "έφυγε" ήθελε να σκεπαστεί με τη γαλανόλευκη. Είχε παράπονο για την αυστηρή κριτική που του είχαν κάνει στην Κύπρο. Είχαμε έρθει να παίξουμε μαζί, Θεσμοφοριάζουσες, γράψανε ότι ο Μουστάκας ήρθε για να πάρει τα λεφτά της Κύπρου. Ο Σωτήρης έκλαψε, στεναχωρήθηκε πάρα πολύ. Εάν πήγαινε τότε σε ένα αθηναϊκό θέατρο θα μπορούσε να πάρει τα διπλάσια λεφτά. Ήταν πολιτικό το θέμα, ήθελαν να τον “χτυπήσουν” ",