Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ακατάλληλη ταινία και ο άγνωστος καβγάς με τον Γιώργο Ζαμπέτα!

06.08.2020
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η ακατάλληλη ταινία και ο άγνωστος καβγάς με τον Γιώργο Ζαμπέτα!
Μερικές ακόμη άγνωστες πτυχές από τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη φέρνει στο φως ο Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμα που παρουσίασε για την εταιρεία “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” στο περιοδικό Down Town.

Στο αφιέρωμα αναλύει άγνωστο παρασκήνιο από την ταινία “Το κορίτσι του λούνα παρκ”, που αρχικά είχε χαρακτηριστεί “ακατάλληλη”. Η ταινία όχι μόνο μετατράπηκε σε “κατάλληλη”, αλλά κατάφερε να βρεθεί στην 6η θέση με τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς. Στο αφιέρωμα γίνεται αναφορά και για τον καβγά της εθνικής μας σταρ με τον Γιώργο Ζαμπέτα.

«Η ταινία “Το κορίτσι του λούνα παρκ” αρχικά είχε χαρακτηριστεί “ακατάλληλη” από τη χούντα. Η Αλίκη, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία που της είχε η κόρη ενός υψηλόβαθμου προσώπου του δικτατορικού καθεστώτος, καταφέρνοντας τελικά να τη μετατρέψει σε “κατάλληλη”. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η έκτη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το να χαρακτηριστεί τότε μια ταινία “ακατάλληλη”, και ειδικά της Αλίκης, ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή. Στο “Κορίτσι του Λούνα Παρκ” η σταρ τσακώθηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα γιατί δεν της άρεσε το κομμάτι “Σταλιά σταλιά” και αρνήθηκε να το τραγουδήσει. Έκτοτε, δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά οι δυο τους»,