«Η θεία απ’ το Σικάγο»: Έχεις δει πως είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία; [Φωτογραφίες]

08.07.2020
«Η θεία απ’ το Σικάγο»: Έχεις δει πως είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία; [Φωτογραφίες]
Αποτελεί μία σίγουρη τηλεοπτική επιλογή αφού προβάλλεται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια με τεράστια πάντα επιτυχία.

Ο λόγος για την ταινία που απογείωσε την καριέρα της Γεωργίας Βασιλειάδου και την έκανε περιζήτητη. Το διαχρονικό δημιούργημα της Φίνος Φιλμ προβλήθηκε 63 χρόνια πριν και ακόμη και σήμερα το τηλεοπτικό κοινό συνεχίζει να το παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

Η «Θεία απ΄ το Σικάγο» δια χειρός Αλέκου Σακελλάριου και με πρωταγωνιστές τους Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστη Μακρή, Τζένη Καρέζη και πολλούς άλλους έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τις αντιλήψεις που κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή σχετικά με τα χρηστά ήθη. Ο ερχομός της θείας φέρνει τα πάνω κάτω αφού η ίδια θα καταφέρει να βάλει τα 2 πόδια του αδελφού της σε 1 παπούτσι. Ο Χαρίλαος είναι στρατηγός και μεγαλώνει με στρατιωτική πειθαρχεία τις κόρες του.

Το σπίτι που εκτυλίσσεται η ιστορία, στο οποίο βλέπουμε να βρέχει κανάτια, βρίσκεται στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σπετσών και Κασταλίας. Η σημερινή του εικόνα δεν διαφέρει ιδιαίτερα, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η άποψη που θέλει το σπίτι να βρισκόταν στην Ξενοκράτους στο Κολωνάκι αλλά να έχει καταστραφεί.