Άντζελα Δημητρίου: Ξέρεις για ποιον γράφτηκε η μεγάλη της επιτυχία "Ποια θυσία";

12.07.2020
Άντζελα Δημητρίου: Ξέρεις για ποιον γράφτηκε η μεγάλη της επιτυχία "Ποια θυσία";
Πρόκειται για μία "ωδή" στην απιστία, ένα τραγούδι που μέχρι σήμερα “μιλάει” στις καρδιές των απανταχού ερωτευμένων και προδομένων γυναικών, όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν γράφτηκε με αυτό τον σκοπό.

“Και θέλω να ρθω να σε αρπάξω από την άλλη, να τη ρωτήσω με τα μάτια δακρυσμένα, με ποιο δικαίωμα σε πήρε από μένα και ποια θυσία, ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα”... Αλήθεια, ποια γυναίκα δεν έχει τραγουδήσει ή δεν έχει νιώσει να ταυτίζεται με τον παραπάνω στίχο;

Ωστόσο, η αποκάλυψη για το λόγο που γράφτηκε το άσμα αυτό, ανατρέπει τα πάντα. Και μπορεί να είναι το απόλυτο καψουροτράγουδο, όμως, η πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον στίχο δεν αφορά σε μία ερωτική απογοήτευση και, κυρίως, δεν έχει ερωτικό περιεχόμενο.

Το τραγούδι, γράφτηκε το 1985 με τον τίτλο, «Όταν η νύχτα προχωρά» και έμπνευση αποτέλεσε η προσωπική ιστορία της τραγουδίστριας.


«Το γράψαμε μαζί με τον Μάνο Κουφιανάκη και τον Χάρη Καλούδη στο σπίτι του Χάρη στις 7 το πρωί, πίνοντας πάρα πολύ κρασί. Εγώ έλεγα την ιστορία μου κι ότι ήθελα να είχα τον γιο μου κοντά μου. Όλοι στην αρχή πίστευαν ότι είναι κομμάτι ερωτικό, αλλά αυτό το τραγούδι είναι γραμμένο για το γιο μου, τον Βαγγέλη. Έπρεπε να ρωτήσω αυτή τη γυναίκα «με ποιο δικαίωμα παίρνεις το δικό μου το παιδί, ενώ εγώ το είχα εννέα μήνες στην κοιλιά μου» είχε αποκαλύψει στο παρελθόν η ίδια η Δημητρίου σε συνέντευξή της.

Ούτε που το φανταζόμασταν!!!

Όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα η λαίδη του ελληνικού τραγουδιού, ο γιος της, μέχρι τα 25 του χρόνια, πίστευε ότι εκείνη ήταν πρώτη του ξαδέρφη. Εκείνος μεγάλωσε με μια θεία της τραγουδίστριας η οποία έχει φύγει από τη ζωή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2017 στην εκπομπή Dot (του Mega Κύπρου τότε) η Άτνζελα Δημητρίου είχε μιλήσει για τη σχέση τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο του αποκάλυλψε την αλήθεια:

«Με τον γιο μου περάσαμε πολλά στάδια που δεν ήμασταν καλά και σε αυτό είχε δίκιο. Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει. Μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει. Η θεία μου η συγχωρημένη το δικαιούται το παιδί. Αυτή τον μεγάλωσε και τον γαλούχησε. Μέχρι 24-25 χρονών. Μέχρι τότε ήξερε ότι ήμουν πρώτη του ξαδέρφη. Του το είπα σαν παραμύθι. Σαν παραμύθι: ''Του λέω μία φορά και έναν καιρό, πριν από πολλά χρόνια, ήταν ένα κοριτσάκι αδύνατο, που έμεινε έγκυος. Πήγε και δούλεψε στην Κρήτη. Μάζεψε λεφτά. Γύρισε και γέννησε ένα αγοράκι. Το αγοράκι αυτό δεν γινόταν να το πάρει μαζί της γιατί είχε πρόβλημα λόγω του πατέρα. Το κοριτσάκι αυτό το λένε Αγγελική''. Λέω θα μου μείνει τώρα ή θα μου ρίξει κανένα χαστούκι. Του είπα αγόρι μου η μάνα σου δεν πέθανε. Η μάνα σου ζει και είμαι εγώ. Μου ζήτησε να κάνουμε τεστ DNA, να έχει τα ακριβή στοιχεία και να του πω ποιος είναι ο πατέρας. Του λέω βεβαίως: ''Ο πατέρας σου λέγεται Αντώνης Κυριακού. Είναι πρώην τραγουδιστής. Πάρ΄τον τηλέφωνο. Και τον παίρνουμε τηλέφωνο. Μιλάει μαζί του και πήγε και τον βρήκε»,