Γιάννης Κότσιρας: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό "Τσιγάρο" του

26.05.2020
Γιάννης Κότσιρας: Η ιστορία πίσω από το θρυλικό "Τσιγάρο" του
Ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Ο ερμηνευτής του μοιράζεται το πώς "γεννήθηκε"!

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα social media και μοιράζεται πολύ συχνά με τους διαδικτυακούς του φίλους πληροφορίες τόσο ως προς τα επαγγελματικά όσο και ως προς τα προσωπικά.

Πρόσφατα, για παράδειγμα, "έχασε" τη μητέρα του και σε κάθε στάδιο του πένθους μοιράστηκε, από το μαύρο στο προφίλ και τη σιωπή του μέχρι την αφιέρωση και το συναίσθημά του.

Σήμερα (26/5/2020) μαζί με την καλημέρα του, ο αγαπημένος ερμηνευτής γύρισε πίσω στο καλοκαίρι του 1996 όταν "γεννήθηκε" μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, "Το Τσιγάρο".

Ιδού τι έγραψε στη λεζάντα και το ίδιο το τραγούδι στη συνέχεια.

Ήταν καλοκαίρι του 1996. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, είχαν μόλις μετακομίσει σε μια μονοκατοικία στην Αγία Παρασκευή. Στην σοφίτα, η Ευανθία με το βιολί της, γεννούσε συνεχώς αυτές τις απίστευτες μελωδίες που όλοι γνωρίζουμε. Στο υπόγειο ο Παναγιώτης είχε στήσει ένα στούντιο ηχογράφησης και έγραφε τα δικά του. Τα μοναδικά του. Αλλά και ως αιώνιος έφηβος έπαιζε σαν παιδί. Όταν πήγα για καφέ, με φώναξε ο Παναγιώτης να μου δείξει πως πειραματίζεται με τις μελωδίες της Ευανθίας. Από βαλς χασάπικο. Από τάνγκο, συρτό και η δημιουργικότητα στο αποκορύφωμα της. Εκείνη την ημέρα άκουσα για πρώτη φορά, την μελωδία της Ρεμπούτσικα σε ρυθμό χασάπικου και την ερωτεύτηκα. Μετά από λίγες μέρες η υπέροχη Ελένη Ζιώγα έγινε η νονά του. "Το τσιγάρο".

Ως προς τα προσωπικά του ο Γιάννης Κότσιρας έχει βρει την ευτυχία στο πλευρό της συζύγου του, Κατερίνας Πέρρου [φωτό κάτω] και των δυο γιων τους, Νικόλα και Κωνσταντίνου.