Βίκυ Βολιώτη: Η σπάνια φωτογραφία της κόρης της και το συγκινητικό μήνυμα

29.04.2020
Βίκυ Βολιώτη: Η σπάνια φωτογραφία της κόρης της και το συγκινητικό μήνυμα
Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι αυτό τον καιρό, η δημοφιλης ηθοποιός έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.

Το 2015, η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής {φωτό κάτω], υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι 8 μηνών από την Αιθιοπία. Η Άννα είναι σήμερα 5 ετών και η μαμά της καμαρώνει που τη βλέπει να ολοκληρώσει την εργασία που της έχουν αναθέσει από το σχολείο της.

Τη φωτογραφίζει, λοιπόν και μοιράζεται εικόνα και σκέψεις με όλους τους φίλους της στο Instagram.

Όταν βλέπω την Άννα να κάθεται στο γραφειάκι της και να προσπαθεί με τόση προσήλωση να κάνει την ζωγραφιά που της έχουν ζητήσει από το σχολείο, εύχομαι με όλη μου την καρδιά να αγαπήσει και μεγαλώνοντας το σχολείο και το διάβασμα αναγνωρίζοντας ότι μέσα από την γνώση ανοίγονται κόσμοι ολόκληροι. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η δύσκολη περιοδος που ζούμε δεν θα οδηγήσει μόνο στην αυταπόδεικτη πια ενίσχυση του Εθνικού συστηματος υγειας , ώστε να φροντίζει το ίδιο καλά για ολους , πλουσιους και φτωχους , Ελληνες και μεταναστες αλλά και στην παράλληλη ενίσχυση του εκπαιδευτικου μας συστηματος . Χρειαζόμαστε μορφωμενους ανθρωπους . Άρα και καλά σχολεία. Για ολους. Πλουσιους και φτωχους , Ελληνες και μεταναστες. Γιατί τελικά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Στα δύσκολα η μόρφωση και η παιδεία είναι που μπαίνει μπροστά και ανοίγει το δρόμο. Και πρέπει να τις διεκδικήσουμε με ολες μας τις δυναμεις γιατι η γνώση είναι αυτή που θα μας βγάλει στο φως... #mydaughter #education #stayhome #staysafe

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Αγορά, παλιότερα, η Βίκυ Βολιώτη είχε πει σχετικά με την υιοθεσία:

Για εμένα η υιοθεσία ήταν πάντα κάτι το πολύ φυσικό. Το θεωρούσα πιο πιθανό να υιοθετήσω ένα παιδί από το να αποκτήσω ένα βιολογικό, δικό μου παιδί. Μου φαινόταν τρελό ότι υπήρχαν παιδιά στον κόσμο που για κάποιους λόγους μένουν χωρίς γονείς. Κάποτε κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το γεγονός ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλά μωρά ελεύθερα προς υιοθεσία.

Αιθιοπία ήταν πάντα μία χώρα όπου ήθελα να πάω, που για κάποιον λόγο με γοητεύει πολύ η ιστορία της, συν το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κάποιες χώρες της Άπω Ανατολής είχαν κλείσει τα σύνορα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πάρεις παιδιά από εκεί. Ο φάκελος υιοθεσίας έγινε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ταξίδια με τον Σίμο στην Αιθιοπία. Την Άννα την πρωτοπήρα αγκαλιά όταν ήταν 30 ημερών. Στην Ελλάδα ήρθαμε και οι τρεις όταν ήταν οκτώ μηνών.