Η Kim Kardashian ξανά στα θρανία - Τι σπουδάζει;

12.04.2019
Η Kim Kardashian ξανά στα θρανία - Τι σπουδάζει;
Πόσο μπροστά μπορεί να βλέπει η διάσημη τηλεπερσόνα;

Στροφή στην καριέρα της φαίνεται ότι κάνει η Kim Kardashian. Για κάποια που συχνά επικρίνεται επειδή... δεν έχει ένα συγκεκριμένο επάγγελμα, η σταρ των reality και επιχειρηματίας, διαβάζει για να γίνει δικηγόρος! Αυτό αποκάλυψε η ίδια στο τεύχος Μαΐου της Vogue. «Στο πρώτο έτος της νομικής σχολής, πρέπει να καλύψεις τρία θέματα: το ποινικό δίκαιο, τις αδικοπραξίες και τα συμβόλαια. Για εμένα, οι αδικοπραξίες είναι αυτό που με μπερδεύει, τα συμβόλαια το πιο βαρετό και το ποινικό αυτό που μπορώ να κάνω και στον ύπνο μου», δήλωσε η Kim. Επίσης πήρε μια τέλεια βαθμολογία στο πρώτο της τεστ.

Η αποκάλυψη είναι σίγουρα απροσδόκητη, αλλά όχι τελείως καθώς στην οικογένειά της, ο πατέρας της, Robert Kardashian, ήταν δικηγόρος. Η Kim επίσης έδειξε ενδιαφέρον πέρσι για τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαίου της χώρας της και γνωρίστηκε με τον Donald Trump τον Μάιο του 2018. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητήσει την επιείκεια του για την υπόθεση της Alice Marie Johnson, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή μετά από καταδίκη για ναρκωτικά.

Η Kim είπε ότι υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν να την πείσουν να μην επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, στους οποίους απάντησε: «Είναι η φήμη μου πάνω από τη ζωή κάποιου;». Η Kim πρόσθεσε: «Δεν το σκέφτομαι καν. Οι άνθρωποι μιλούν άσχημα για μένα όλη μέρα, θα είναι απλώς μια ακόμα ιστορία για μένα, σε σχέση με κάποιον που θα κερδίσει και πάλι τη ζωή του».

H Kim όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Το κομμάτι της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση των φυλακών, αποσκοπεί στη μείωση της υποτροπής ή στην πιθανότητα ότι ένας πρώην φυλακισμένος θα συνέχισει να παραβιάζει και πάλι τον νόμο. «Δεν πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι θα φτάναμε στο σημείο να ψηφιστούν αυτοί οι νόμοι», είπε η Kim. «Αυτό ήταν πραγματικά ένα σημείο καμπής για μένα».

«Αν ήξερα περισσότερα, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα».

Η ενασχόληση της 38χρονης Kim με το νόμο, ωστόσο, την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται να εκπαιδεύσει τον εαυτό της παραπάνω. «Ένιωσα ότι το σύστημα θα μπορούσε να είναι τόσο διαφορετικό και ήθελα να αγωνιστώ για να το διορθώσω και αν ήξερα περισσότερα, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα», είπε. Έτσι, η Kim ξεκίνησε τετραετή μαθητεία σε ένα δικηγορικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι υποχρεωμένη να περάσει τις πρώτες της εξετάσεις στο δικηγορικό σύλλογο - που αναφέρονται ως «baby bar»- αυτό το καλοκαίρι, με στόχο να περάσει τις κανονικές εξετάσεις της το 2022.