Κώστας Χαρδαβέλλας - Οριστικό τέλος για την τηλεοπτική του καριέρα: «Για μένα τελείωσε η Τηλεόραση...»

21.03.2019
Κώστας Χαρδαβέλλας - Οριστικό τέλος για την τηλεοπτική του καριέρα: «Για μένα τελείωσε η Τηλεόραση...»
Έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στην 50χρονη δημοσιογραφική του πορεία και μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Ο λόγος για τον Κώστα Χαρδαβέλλα ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Plan Be και στον Γιάννη Μούτσο. Ο δημοσιογράφος έχει στο ενεργητικό του μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες ενώ οι τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις έγιναν στο ETV. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως η τηλεόραση έχει τελειώσει για αυτόν ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει σε όλους εκείνους που έσπευσαν να πούνε πως το “Όλοι οι καλοί χωράνε” που παρουσίαζε, ήταν αντιγραφή από την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Δείτε ακόμη: Στην εντατική με εγκεφαλικό επεισόδιο ηθοποιός από το «Τατουάζ» του Alpha!

Όλα όσα είπε:

– Τα τελευταία χρόνια, σε είδαμε να έχεις δοκιμάσει και άλλου είδους τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η μουσική εκπομπή “Όλοι οι καλοί χωράνε”. Τι σε ώθησε να αλλάξεις ύφος εκπομπών;
Κάποια στιγμή ένιωσα κι εγώ, όπως όλοι οι Έλληνες, ότι ζούμε σε μια κοινωνία με πολλή αγωνία, καταπίεση και ερωτηματικά για την επόμενη μέρα. Αυθόρμητα μου ήρθε στο μυαλό ότι πρέπει σ’ αυτούς τους ανθρώπους να δίνω μια ανάσα – να τραγουδάμε μαζί, να χαιρόμαστε, να ξεφύγω από τα σκάνδαλα που αποκάλυπτα…Ορισμένοι είπαν ότι ήταν μια αντιγραφή του Σπύρου Παπαδόπουλου. Για μένα δεν ήταν αντιγραφή, γιατί κανείς δεν έχει ανακαλύψει τον χαλκό στην τηλεόραση. Έχουν γίνει όλα πριν τον Σπύρο: έκανε η Σεμίνα τέτοια εκπομπή, ο Μαστοράκης κ.λπ. Ήταν απλά η διάθεση ενός δημοσιογράφου που έχει ζήσει πολλά, να περάσει ένα βράδυ καλά με τους ανθρώπους που τον έβλεπαν.

– Είχες, όμως, ένα μεγαθήριο απέναντί σου…
Είχα να παλέψω με ένα υπερωκεάνιο, κι εγώ ήμουν μια βάρκα – ήταν η διαφορά των σταθμών. Ήμουν στο Έψιλον με τη μικρή τηλεθέαση και ήταν στον ALPHA, ένα στημένο κανάλι.
Η παραγωγός του Σπύρου, η Βίκυ Λάσκαρη, είναι παιδί δικό μου, εγώ την έβγαλα στην τηλεόραση. Προχώρησε και της είπα “φύγε”, όπως είπα και σε σένα. Πετάει εκεί!

– Με τι ασχολείσαι τον τελευταίο καιρό, δεδομένου ότι δεν σε βλέπουμε στην τηλεόραση;
Για μένα τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα η τηλεόραση! Δεν με πονάει καθόλου αυτό.
Είναι σαν τον πυγμάχο που, κάποια στιγμή, κρεμάει τα γάντια του. Δεν με ζήτησε κανείς, δεν βρήκα ανταπόκριση… Σιχαίνομαι αυτούς που λένε “με ζητάνε από παντού”, αλλά είναι μονίμως άνεργοι.
Η τηλεόραση περνάει μια κακή εποχή. Πουλάνε κυρίως θεάματα που είναι μακριά από μένα. Αλλά υπάρχει και μια κρίση οικονομική, κάτι που με κάνει να μη θέλω κι εγώ να δουλεύω για ψίχουλα.

Γιώργος Μουλάς