Μανώλης Χιώτης: Η απίθανη λεπτομέρεια για τη γέννηση και τον θάνατό του που μπορεί να μη γνωρίζεις

21.03.2019
Μανώλης Χιώτης: Η απίθανη λεπτομέρεια για τη γέννηση και τον θάνατό του που μπορεί να μη γνωρίζεις
Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικός γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1921.

Και πέθανε σαν σήμερα το 1970. Ναι. Καλά κατάλαβες. Στις 21 Μαρτίου και η γέννηση και ο θάνατος του Μανώλη Χιώτη. Με 49 χρόνια διαφορά!

Μια πραγματικά απίστευτη σύμπτωση έκανε την 21ή μέρα του Μάρτη, την πρώτη επίσημη μέρα της Άνοιξης, να σημάνει την πρώτη και την τελευταία μέρα του μεγάλου αυτού Έλληνα μουσικού.

Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού φέρεται να έχει γράψει πάνω από 1500 τραγούδια ενώ ως χρυσή του εποχή αναφέρεται σίγουρα εκείνη κατά την οποία συνεργάστηκε με τη Μαίρη Λίντα [φωτό επάνω] με την οποία υπήρξαν παντρεμένοι από το 1958 έως το 1968.

Η Λίντα, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε πως αν είχε συμβεί κάτι συγκεκριμένο δεν θα είχαν χωρίσει ποτέ, ήταν η δεύτερη γυναίκα του. Η πρώτη σύζυγος του Χιώτη ήταν η Ζωή Νάχη με την οποία και απέκτησαν δύο παιδιά και η τρίτη η Μπέμπα Κυριακίδου με την οποία και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Με αφορμή τη σημερινή διπλή, παράδοξη, επέτειο, λοιπόν, θυμόμαστε το θρυλικό δίδυμο σε μία από τις πάμπολλες ιστορικές επιτυχίες τους που παραμένουν το ίδιο δημοφιλείς μέχρι και σήμερα.